Herkese merhaba,
Her zaman söylerim tarifiniz ne kadar güzel, siz de ne kadar hamarat olursanız olun böreğinizin güzel olması yufkanız ile doğru orantılıdır.
Klasik yufkalar ne kadar ince açılır ise açılsın, baklava yufkası kadar çıtır çıtır bir sonuç elde edilemiyor. Paketi açılmadan uzun süre evde bulundurulabilmesi de ayrı bir tercih nedeni. Ayrıca baklava yufkasını hem tuzlu hem de tatlı tariflerde kullanabilirsiniz...
Tarifimiz http://nergismevsimi.blogspot.com sitesinden alıntıdır...
Klasik yufkalar ne kadar ince açılır ise açılsın, baklava yufkası kadar çıtır çıtır bir sonuç elde edilemiyor. Paketi açılmadan uzun süre evde bulundurulabilmesi de ayrı bir tercih nedeni. Ayrıca baklava yufkasını hem tuzlu hem de tatlı tariflerde kullanabilirsiniz...
Gelelim tarife, üst kısmı çıtır çıtır, alt kısmı yumuşacık yapımı son derece kolay, görünümü çok hoş bir börek...
Gözünüz aydın yapılacak tarifler listenize bir tarif daha eklendi...
Sevgiler, görüşmek üzere
Çıtır Gül Böreği
Baklavalık yufka (40 yaprak)
1/2 kg lor veya beyaz peynir
2 adet domates
2-3 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz,dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1-2 yemek kaşığı susam
Yapılışı
Baklavalık hazır yufkalar, beşer yaprak olarak ayrılır.
Açıkta kalan yufkalar çok çabuk kuruduğu için kullanmadıklarımızın üstü örtülür.
Her beş kat yufka, fazla büyük olmayacak şekilde yaklaşık10x10 cm kare kare kesilir.
Her kareye fırça ile çok az yağ sürülerek, karelerin köşeleri değişik yönlere gelecek şekilde üst üste konur.
Tek kişilik silikon kek kalıplarına veya birleşik kek kalıbına ortalarından bastırılarak yerleştirilir.
Sulanmaması için çekirdekleri çıkartılıp küp küp doğranmış domatesler, biberler, maydanoz, dereotu ile lor veya peynir karıştırılır.
Bir yemek kaşığı iç malzemesi yufkaların ortasında oluşan çukur kısma yerleştirilir.
Artan yufka parçaları kırılıp, ufalanarak domatesli karışımın üstü kapatılır.
Susam serpilir.
Önceden ısıtılmış,200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Biraz soğuyunca ters çevrilip, kalıptan çıkartılarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder