7 Kasım 2012 Çarşamba

Petibör Bisküvi

HAFTANIN YEMEKLERİ-233


Herkese merhaba,

bilenler bilir hayatım boyuca çayı hiç sevmedim ve muhtemelen budan sonra da alışamayacak ve sevmeyeceğim ama sizler için efsane bir lezzetin tarifini buldum. Evet evet "Petibör Bisküvi" ...
 
Siz benim gibi yapmayın fırından çıkmış nispeten dolgun görünümdeki bisküvilerinizin yanına bir de çay koyun :)) Ayrıca ağzı kapalı kapta uzun süre çay dostu olarak size eşlik edecektir ;)


Tarifimiz http://evciliklezzetler.blogspot.com adresinden alınmıştır.
 
Sevgiler, görüşmek üzere


Petibör Bisküvi

Malzemeler

125gr Margarin (yumuşamış)
4 Yemek Kaşığı Süt (oda ısısında)
6 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
2 Yumurta (oda ısısında)
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
4 Su Bardağı Un (elenmiş)
 

Yapılışı
Unu azar azar eklemek suretiyle yüm malzemeler elle yoğurulur. Unlanmış zeminde petibör kalıpla, yada hamur ruleti ile keserek dikdörtgen şekli verilir. Çatalla bisküviler delinerek petibör görünümü tamamlanır. 180 Derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyetle yenir :))



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...