Herkese merhaba,
Mis kokulu çilekler tezgahlarda yerini aldı ancak zaman dar. Çilekler bize veda etmeden çilekli tatlıları soframızın baş tacı yapmayı ihmal etmemeliyiz...
Nasıl diyenlere kolayca hazırlanan ve pişen mis kokulu bir tarif vererek yardımcı olmaya çalışayım en iyisi :)))
Tarifimiz http://www.mutfak79.com sitesinden alıntıdır.
Sevgiler, görüşmek üzere
Çilekli Crumble
Malzemeler
Üzeri için
1+1/4 su bardağı (180 gr) un
1/3 su bardağı (80 gr) şeker
1/2 su bardağı esmer şeker (90
gr)
120 gr tereyağ (soğuk)
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı vanilya özü
Meyveli kısım için
750 gr çilek
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı (30 gr) şeker
2 çorba kaşığı (20 gr) mısır
nişastası
Yapılışı
*Derin bir kaba unu,
şekeri ve tuzu koyup karıştırın
*Buzdolabından
çıkardığınız tereyağını minik parçalara kesin ve unlu karışıma ekleyin
*Vanilya özünü ekleyin
*Parmak uçlarınızı
kullanarak veya bir mikser yardımıyla ufalanmış ekmek kırıntısı
görünümü alana dek unlu karışımı ve tereyağını karıştırın (Crumble için
arzu edilen hamur ufalanmış görünümlüdür. Hamur bu kıvama geldikten
sonra karıştırmayı bırakın)
*Hazırladığınız hamurun
bulunduğu kabın üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat bekletin
*Bu esnada çilekleri
yıkayıp iyice kuruttuktan sonra dörde bölün ve derin bir kaba koyun
*Çileklerin üzerine yarım
limonun suyunu, şekeri ve mısır nişastasını ekleyerek karıştırın
*Kullanacağınız fırın
kabının tabanına çilekleri yayın üzerine hamuru serpin
*Üzeri kahverengileşinceye
ve alttaki çilekler eriyip hafif hafif fokurdayana kadar 35-40
dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder