14 Haziran 2012 Perşembe

Çilekli Parfe

HAFTANIN YEMEKLERİ-198


Herkese merhaba,

Yaz geldi, sıcaklar iyiden iyiye bastırdı...
O halde sofralarımızda buz gibi lezzetlerin yer almasının da zamanı geldi...

Mis gibi çilekli bir parfe tarifimiz var bugün...

Malzemeler kısmındaki meyveleri isteğiniz doğrultusunda değiştirebilir yada zenginleştirebilirsiniz. Yanlız çok meyve konduğunda sulanma olasılığı olduğundan bu durumda bir miktar petibör bisküvi eklemeyi ihmal etmeyin :)))

Sevgiler, görüşmek üzere...



Çilekli Parfe


Malzemeler

100 gram margarin
300 gram krem peynir
Yarım su bardağı tozşeker
2 su bardağı krem şanti
1 su bardağı fındık
200 gram kuru üzüm
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
250 gram çilek

Yapılışı


Margarini iyice yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra yumuşayan margarini, krem peynir, yarım su bardağı tozşeker ve 2 su bardağı krem şanti ile karıştırın. Ayıklanıp yıkanmış kuru üzüm, 1 su bardağı fındık, rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Çilekleri ayıklayıp yıkayın. Büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün. Çilekleri de karışıma ekleyin.orta büyüklükte bir kalıbı hafifçe ıslatın. Karışımı kalıba boşaltın. Bir gece buzlukta bekletin. Kalıbın kenarlarını bıçakla tatlıdan ayırarak, kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Buzdolabının alt kısmında 2 saat bekletip servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...