Herkese merhaba,
Ne zaman sodalı börek yesem aklıma üniversiteden arkadaşım Şeniz gelir... En beğenerek onun böreğini mi yedim bilmem ki :)))
Sodalı böreğe kabaca çakma su böreği de diyebiliriz aslında. En azından su böreğine en yakın tadı verir.
E daha ne diyeyim sizde sodalı börek beğenenlerdenseniz yapında yiyiverin gari :))))
Sodalı Börek
Malzemeler
1 kilo yufka
300 gr kadar beyaz peynir
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Maydonoz
1 şişe soda
susam
Yapılışı
Tepsiye yufkayı buruşuk bir şekilde koyduktan sonra yumurta, süt ve yağ karışımından bir miktar döküyoruz. Fırça yardımı ile her tarafa yayıyoruz. 3 kat yufkayı aynı şekilde serdikten sonra peynir ve maydonozu ekliyoruz. Üzerine yine üç kat yufkayı aralara karışımla beraber seriyoruz. Son olarak pişmeye hazır böreğimizi küçük kareler şeklinde kesiyor ve üzerine 1 sodayı döküyoruz. Susam serpiyoruz ve 190 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder