27 Aralık 2011 Salı

Fincan Böreği

HAFTANIN YEMEKLERİ-121

Herkese merhaba

Bir zamanlar evimizde en çok dinlenen melodi "dandini dandini dastana" iken son zamanlarda çığlık çığlığa söylediğimiz tek bir şarkımız var o da "Fış Fış Kayıkçı, Kayıkçının Küreği, Hop Hop eder yüreği, akşama fincan böreği"...

Son zamanlarda hayatımın vazgeçilmezi olan şarkının bir de tarifini yayınlayayım da tam olsun dedim :))))

Benim fincan böreğim pazılı ama iç malzemesini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.


Tarifimiz http://www.portakalagaci.com/ sitesinden alıntıdır...Malzemeler:
 
·        2 su bardağı un
·        1 çay bardağı ılık su
·        1 adet yumurta
·        tuz
 
iç harcı:
 
·        500gr pazının yaprağı
·        1 adet soğan
·        2 yemek kaşığı tereyağı
·        tuz
·        karabiber
·        kızartmak için: sıvıyağ
 
Yaplışı:
 
1.Unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Tuzu ekleyin. Ilık suyu azar azar ekleyerek yoğurun. Yumurtayı ilave edip, pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek yoğurmaya devam edin. Hamuru dörde bölüp üzerine un serpin. Nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
 
2.Pazıyı yıkayıp doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine pazıyı ekleyin. Suyunu iyice çekene dek ara sıra karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ekledikten sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
 
3.Dinlenen hamur parçalarından birini düz bir zemine alın ve un serperek servis tabağı büyüklüğünde açın. Yufkanın yarısına aralıklarla pazılı harçtan koyun. diğer yarısını üzerine kapatın. Bir kahve fincanı ile harçlı kısımlar ortada kalacak şekilde hamuru kesin. Kalan 3 parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Bol yağda kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkartın. Birkaç dakika sonra servis yapın.

Afiyet olsun




Görüşmek üzere, sevgiler

Fincan Böreği

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...