Herkese merhaba
Bayrama sadece günler kaldı...
Bayram için hangi tarifi yayınlasam diye çok düşündüm.
Bayram tatlısı dediğin şerbetli olmalı, sunumu hem beğenilmeli hemde iştah kabartmalıydı...
Biraz da kolay olsa süper olurdu aslında ama biraz zaman alan emek gerektiren bir tatlı olsa da, uzunca bir süre önce gördüğüm ve uygun bir zaman kolladığım midye tatlısını bugün yayınlamak istedim...
Görüntü muhteşem, lezzetinin de öyle olduğundan eminim.
Tamam biraz zor olabilir ama bittiğinde eminim ki çok beğenilecek bir tatlı olacak :))))
Tarifimiz Cahide Jibek' ten alıntıdır...
Hepinizin bayramı mübarek olsun...
Midye Tatlısı
Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı buğday nişastası
3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
Arasına serpmek için: Buğday nişastası
Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı
İçi için
Ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Bir fiske tuz
Yapılışı
Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Un, nişasta ve k. tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamuru 12 eşit parçaya bölün. 15 dakika kadar dinlendirin. Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın.
Aralarına nişasta serperek üstüste koyun. En üste nişasta serpmeyin.
Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün.
Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın.
Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın. Çok kalın olmamalı.
Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatın. (yumurta sürmeye bastırmaya gerek yok açılmıyor.)
Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin.
200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın.
Şurubu hazırlayın. Ne çok cıvık ne de koyu kıvamlı olmayacak.
Şurubu sıcağa yakın ılık olunca soğuyan tatlının üzerine dökün.
4-5 saat sonra tatlınız servise hazır.
0 yorum:
Yorum Gönder