Herkese merhaba,
Kurulacak zengin iftar sofranızın baş tacı olacak bir tarif...
Hem havalı hem leziz...
Püreyle, garitürle yada pilavla servis edebilirsiniz...
Görüşmek üzere sevgiler
Kral Tacı
Malzemeler
1 bütün kuzu pirzola
7 diş sarımsak
Bir avuç arpacık soğan
1 çorba kâsesi çeri domatesi
10 adet taze minik patates
1 tutam taze kekik
Yeteri kadar sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, tane karabiber
Çöp şiş
7 diş sarımsak
Bir avuç arpacık soğan
1 çorba kâsesi çeri domatesi
10 adet taze minik patates
1 tutam taze kekik
Yeteri kadar sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, tane karabiber
Çöp şiş
Yapılışı
Kasaptan bütün olarak pirzolayı alın
Pirzolanın emik aralarındaki etleri sıyırarak açın
Pirzolanın üzerine tuzu serpin
Pirzolayı iki ucundan tutun ve birleştirin taç şekline getirin
Çöp şişle uçlar açılmasın diye tutturun
Taç şeklini verdiğiniz pirzolayı fırın tepsisine koyun
Patateslerin kabuklarını soyun ve doğrayıp bir kabın içine alın
Üzerine arpacık soğanları, sarımsakları, çeri domatesleri, tuzu, karabiberi, sıvı yağı koyun ve karıştırın
Bu harcı pirzolanın ortasına koyun
Önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırına koyun ve kızarınca çıkarın
(Pirzolaların üstüne yağ tuz ve kekik karışımını fırçayla sürerseniz daha parlak bir görüntü elde edersiniz)
0 yorum:
Yorum Gönder