14 Ocak 2013 Pazartesi

Petek Börek

HAFTANIN YEMEKLERİ-252

Herkese merhaba,

Katılmış olduğum bir kurs nedeni ile yorucu ama çok ta zevkli bir haftasonu geçirdim. Yeni insanlarla tanıştım, benim için bir idol niteliği taşıyan Sn. Güler Çakmak' tan JCI Akreditasyonunu dinledim ve haftaya da devam edeceğim.

Bu hafta haftasonu dinlenememiş olmanın acısını çekeceğim farkındayım ama olsun, ben halimden gayet memnunum :)))
 
 
Gelelim yorgunluktan oturma odasında sızdığım için yayınlayamadığım tarifime :)))

Enteresan börekler denemeyi seviyorsanız işte size basit ve eğlenceli bir börek...


Sevgiler, görüşmek üzere


Petek Börek
Malzemeler

4 ad. dikdörtgen milföy hamuru
200 gr. kıyma
1 yumurta sarısı
1 orta boy soğan
2-3 y.k. sıvı yağ
Tuz, karabiber
Kimyon
Pul biber(isteğe bağlı)

Yapılışı


Soğanları incecik doğrayalım, yağ ile beraber tavaya alıp soğanlar şeffaflaşana kadar kavuralım. Kıymayı ilave edelim ve topaklanmasına izin vermeden güzelce kavuralım. Kıyma çiğ kokusunu tamamen bıraktığında ve rengi kahverengine döndüğünde baharatları ve tuzu ekleyelim. Ancak kıymanın kavurma esnasında çok fazla kurumamasına özen gösterelim. Daha sonra ılınması için kenara alalım. Tüm milföyleri iki yağlı kağıt arasında hafifçe hem enine hem de boyuna inceltelim. Uzun kenarına boydan boya kıyma harcından koyalım ve içe doğru silindir şeklinde hafifçe, bastırmadan yuvarlayalım. Diğer iki milföy hamuruna da aynı işlemi uygulayalım ve fırın tepsisine yan yana bitişecek şekilde koyalım. Kalan inceltilmiş son milföyün üzerine kesik çizgiler atalım ve tepsideki ruloların üzerini bununla kaplayalım, uçlarını da alta kıvıralım. En üstüne yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...