18 Mart 2013 Pazartesi

Dolgulu Pişi

HAFTANIN YEMEKLERİ-268

Herkese merhaba,

Hafta sonu kızımın doğum günüydü...

Büyüdü kocaman bir kız oldu, 4 yaşını doldurdu :))

Doğum günü anılarımızı hemen kaleme almak için dün kızımın bloğuna yazı yazmayı tercih ettim. Dün neden tarif yayınlamadığımı merak edenlere hemen açıklayayım :)))

Gelelim günün tarifine...

Pratik hamur işlerini hep sevmişimdir. Bu da onlardan. Hamur kızartmasının birazcık daha değişiği, yada bizim oraların deyimi ile pişi :)))

Tarifimiz http://www.nefisyemektarifleri.com sitesinden alıntıdır.

Sevgiler, görüşmek üzere


Dolgulu Pişi


Malzemeler

Hamur için:
1 kg undan biraz az un
Yarım paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:
3-4 adet domates
100 gr beyaz peynir
Maydanoz

Kızartmak için:
Sıvı yağ

 
 

Yapılışı

Hamur malzemeleri karıştırılıp yumuşak hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır. (1 saat yeterli) İç harcı için maydanoz doğranarak peynirle karıştırılır. Domatesler dilimlenir. Mayalanan hamur 2 ye ayrılır az un ile ayrı ayrı açılır. Açılan hamurun üzerine düz kesilen bir dilim domates üzerine peynirli harç eklenir aralıklı hamurun her yerini kaplayacak şekilde aynı işlem yapılır. 2. hamur parçası ile üzeri örtülür biraz bastırılarak birbirine yapışması sağlanır ve bir bardak yardımıyla kesilir. Kızarmış sıvı yağda kızartılır.







 
 
 
 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...