Herkese merhaba,
Nerelerdesin sennn diyorsunuz, eee valla haklısınız :)
Kuzuyu almaya Kuşadasına gittik, ardından bayram, bayram dönüşü yoğun iş temposu derken ihmal ettim sizleri yine :)))
Neyse ki yine çok beğeneceğiniz bir tarifle kendimi affettireceğime inanıyorum...
Hatta az sonra bir de tatlı tarifi yayınlayıp bu haftanın açığını kapatacağım meraklanmayın :)))
Tarifimiz http://www.mutfakpenceresi.com sitesinden alınmıştır.
Sevgiler, görüşmek üzere
Patatesli Tart Kebabı
Küçük boy 7 tane patates
Haşlamak için patatesin üstünü biraz geçicek kadar su
1 tatlı kaşığı pul biber
Biraz karabiber ve tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı (tereyağı da olabilir)
1 yumurta
7 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç malzemeler:
Yarım kilo antrikot kuşbaşı dana et
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 tane kırmızı biber
3 tane sivri biber
1 yemek kaşığı salça
Yeterince pul biber, kekik karabiber veya istediğiniz
baharatlar olabilir
100 gr taze kaşar
2 yemek kaşığı ketçap
Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşladığınız patatesin suyunu süzüp kenara koyun. Patatesleri ezip baharatını,
ununu, yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzunu katıp yoğurun buzluğa kaldırıp
yarım saat dinlendirin. Yağı tencereye koyun etleri kızgın yağda soteleyin. İçine
minik doğradığınız sarımsağı ilave edip onları da soteleyin. Patatesten ayırdığınız
sudan 2 çay bardağı ekleyin. Etler suyunu çekene kadar pişirin. Dolaptan
patatesi çıkarıp yağlı kağıt serili 28 santimlik kalıpta elinizi yağlayarak
şekillendirin. Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkartıp
2 yemek kaşığı ketçap sürüp üstüne rendelenmiş kaşarı serin. Ortasını pişirdiğiniz
etle doldurun. Önceden kızdırdığınız 190° C fırında 20 dakika pişirin pişerken
etler kurumasın diye yağlı kağıtla örtün. Fırından çıkartmaya 5 dakika kala
yağlı kağıdı alıp öyle pişirin. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını 1 tatlı
kaşığı toz kırmızı biber ile kızdırıp gezdirin. Fırında közlediğiniz biber,
domatesle servis yapın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder