Herkese merhaba,
Havalar soğudukça balkabakları marketlerdeki yerini alır. Mis gibi kabak tatlıları da sofralara girer...
Ben çok sevmem, eşim de sevmediğinden bizim evde kabak tatlısı hiç yapılmaz ama diyelim ki yaptınız yediniz sonra bir miktar arttı. İşte bu tarif artan kabak tatlınızı değerlendirmeniz ve kabak tatlısı yeriremediğiniz çocuklarınıza gizli gizli yedirmenin yolunu bulmanızı sağlar :)
Tarifimiz http://www.mutfaktasevgi.com sitesinden alınmıştır.
Sevgiler, görüşmek üzere
Bisküvili Kabak Tatlısı
Malzemeler
25 adet petibör bisküvi
1 su bardağı iyice dövülmüş
fındık
1 yemek tabağı pişmiş kabak
tatlısı (yaklaşık 7-8 parça)
1 yumurta sarısı
1 silme çorba kaşığı buğday nişastası
1 silme çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
7 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao
Yapılışı
Önce soğuk süt ve yumurtayı, sonra diğer malzemeleri karıştırarak
muhallebimizi pişirelim.
Borcamın dibine bir sıra bisküviyi dizelim. Kabak tatlısının şerbetini
süzüp püre haline getirelim ve fındıkla karıştıralım. Bu karışımı dikkatlice
bisküvilerin üzerine yayıp bastıralım. Üzerine bir sıra daha bisküvi dizelim.
En üste kakaolu muhallebimizi döküp yayalım. Kalan bisküvileri kırıp toz haline
getirelim. Servis ederken üzerine gezdirelim. Fındık, ceviz, hindistan cevizi,
fıstık ile de süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder