Herkese merhaba,
Bugün tarif yerine başarılı kek yapmanın sırlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bu püf noktalara uyduğunuz sürece hangi tarifi uygularsanız uygulayın süper bir kekiniz olacak :)))
Bu güzel öğütler; http://www.lezzetvadisi.com sitesinden alınmıştır.
-YUMURTALARINIZIN BUZDOLAPTAN
CIKMIS OLMAMASI LAZIM:
oda sicakliginda olan yumurtalalar daha iyi köpürdügü gibi kabarmasinda fazlasiyla fayda saglar.
oda sicakliginda olan yumurtalalar daha iyi köpürdügü gibi kabarmasinda fazlasiyla fayda saglar.
-YUMURTALARI KÖPÜRENE DEK
CIRPIN:
bu sayede daha yumusak ve tanem tanem bir hamur elde edebilirsiniz.
bu sayede daha yumusak ve tanem tanem bir hamur elde edebilirsiniz.
-KABARTMA TOZU VE UNU BERABER
KARISTIRIN AYRICA KEK KABINA ILAVE EDERKEKN ELEYIN:
bu sekilde aralarina hava temas eder yine kabarmasinda faydali bir payi vardir.
bu sekilde aralarina hava temas eder yine kabarmasinda faydali bir payi vardir.
-SUFLE GIBI KÖPÜKLÜ KEKLER
YAPIYORSANIZ UNU ILAVE EDINCE TAHTA KASIKLA ALTTAN ÜSTE DOGRU KARISITIRIN VE
FAYZLA OYALANMAYIN KI; KÖPÜGÜ KACIP HAVASISZ KALMASIN:
cok uzun karisitirildiginda fos diye kabariklik söner. Pistikten sonra ismis bir kekle karsilasirsiniz.
cok uzun karisitirildiginda fos diye kabariklik söner. Pistikten sonra ismis bir kekle karsilasirsiniz.
-KEK HAMURUNUN YAPISMAMASI YADA
KOLAY CIKMASI ICIN YAGLADIKTAN SORA SEKER SERPIN YADA UNLAYIN:
bu sayede daha rahat edeceksiniz.
bu sayede daha rahat edeceksiniz.
-KEK GENELDE 175-180 derecede
PISER:
firinin derecesi cok önemlidir ama kimi kekler biraz daha düsük isida pisebilir hamurun kivanina göre degisir zaten tarifinde belirtilmistir.
firinin derecesi cok önemlidir ama kimi kekler biraz daha düsük isida pisebilir hamurun kivanina göre degisir zaten tarifinde belirtilmistir.
-HER ZAMAN KEK YAPMAYA
BASLARKEN FIRINI ACIN KI; IYI KIZSIN cünkü yumurta kizmis ortamda hemen
kabarma faliyetine gecer. bu sayede kekimiz fazlasiyla kabarmaya baslamistir.
-KESINLIKLE 20-25 dk. DAN ÖNCE
MERAK EDIPTE FIRININ KAPAGINI BIRAKIN ACMAYI ARALAMAYIN:
NIYE hava disari cikar firin sicakligi düser ve islem tamamlanmadan cöker yada durur.
NIYE hava disari cikar firin sicakligi düser ve islem tamamlanmadan cöker yada durur.
-PISIP PISMEDIGINI ANLAMAK ICIN
YA BIR KÜRDAN
yada bicak kullanabilirsiniz. keke batirip cikardiktan sonra hamur kalintilari varsa daha pismemis demektir.
yada bicak kullanabilirsiniz. keke batirip cikardiktan sonra hamur kalintilari varsa daha pismemis demektir.
-FIRINDAN CIKAN KEKI HER ZAMAN
DINLENMEYE BIRAKIN:
yoksa keserken parcalanir ve kaliptan cikarkende yarisi icinde yarisi disinda kalir. benden söylemesi.
yoksa keserken parcalanir ve kaliptan cikarkende yarisi icinde yarisi disinda kalir. benden söylemesi.
-DINELENMEYE BIRAKILAN KEKIN
AGZINI BIR KAPLA YADA BEZLE KAPTMAK YERINDE OLUR
-KESMEYE GELINCE DAHA DIKKATLI
KESIN CÜNKÜ ENFES BIR KEK SIZI BEKLIYOR ISTE EMEGIN KARSILI afiyet seker olsun
demesi bizden tadini cikarmasi sizden.
0 yorum:
Yorum Gönder