Herkese merhaba,
Son zamanlarda yoğunluk, kızımın hastalığı biraz da aylaklık derken kayıplara karıştım biliyorum ama meark etmeyi bloğumun adresini hatırladım :)))
Son zamanların trend yiyeceği etsiz çiğ köfte yapmaya ne dersiniz?
Baştan söyleyeyim kolay değil, uzun zaman yoğurmak gerekecek ama sonuç mükemmel olacağından denemeye değer diye düşünüyorum.
Tarifimiz http://tarifbankasi.blogspot.com adresinden alınmıştır.
Sevgiler, görüşmek üzere
Etsiz Çiğ Köfte
Malzemeler
4 su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
5 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı isot
Taze soğan
Maydanoz
Yapılışı
Soğanımızı ve sarımsağımızı güzelce rendeden geçirerek püre haline getiriyoruz. Yoğurma tepsimizin içine rendelemiş olduğumuz soğan ve sarımsagımızı koyuyoruz. Sıvı yağımız ve salçalarınımızı ilave ediyoruz ve baharatlarımızı da ilave ederek etsiz çiz köftemizin harcını karıştırarak hazırlıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz harcımızın üstüne bulgurumuzu döküp yoğurma işlemine geçiyoruz. Damak tadınıza göre iki çay bardağı öğütülmüş cevizimizi de ilave edebiliriz. Yoğurma işlemi sırasında sertleşmeye başlayan çiğköftemize hafiften su serperek yoğurmaya devam ediyoruz.
Yaklaşık 30-40 dakika sonra bulgurlarımızın yumuşadığının farkına varıcaz. Damak tadımıza göre yoğurma işlemini yapabilirsiniz. Etsiz Çiğ Köftemiz servise hazır.
Malzemeler
4 su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
5 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı isot
Taze soğan
Maydanoz
Yapılışı
Soğanımızı ve sarımsağımızı güzelce rendeden geçirerek püre haline getiriyoruz. Yoğurma tepsimizin içine rendelemiş olduğumuz soğan ve sarımsagımızı koyuyoruz. Sıvı yağımız ve salçalarınımızı ilave ediyoruz ve baharatlarımızı da ilave ederek etsiz çiz köftemizin harcını karıştırarak hazırlıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz harcımızın üstüne bulgurumuzu döküp yoğurma işlemine geçiyoruz. Damak tadınıza göre iki çay bardağı öğütülmüş cevizimizi de ilave edebiliriz. Yoğurma işlemi sırasında sertleşmeye başlayan çiğköftemize hafiften su serperek yoğurmaya devam ediyoruz.
Yaklaşık 30-40 dakika sonra bulgurlarımızın yumuşadığının farkına varıcaz. Damak tadımıza göre yoğurma işlemini yapabilirsiniz. Etsiz Çiğ Köftemiz servise hazır.
0 yorum:
Yorum Gönder