2 Mart 2014 Pazar

Yufkalı Rulo Köfte

HAFTANIN YEMEKLERİ-323

Herkese kocamaaaan merhaba,

Son zamanlarda yoruldum diye mızırdanıp duruyordum. Sene sonu ve akabinde ilk ayın yoğunluğu birleşince kısa bir ara vermeye karar vermiş ve sizleri biraz üzmüştüm.

Sağlam yorulmuşum ki kısa bir ara dediğim 2 ay sürmüş :)) Ama merak etmeyin dinlendim ve bomba gibi tariflerle emrinize amadeyim :)))

Dönüş için görünce ağzımın sularına hakim olamadığım, muhteşem sunumu ile sofranızın baş köşesine yakıştıracağınız bir tarif seçtim. Çok pratik bir tarif olduğunu söyleyemem ve nefis olduğundan hiç şüphem yok.

Tarifimiz http://www.tumayinmutfagi.com sitesinden alınmıştır.

Yufkalı Rulo Köfte

Malzemeler


2 adet yufka
1 adet yumurtanın akı (yufkaları yapıştırmak için)

Köfte için;

600 gram yağlı kıyma
100 gram soğan suyu (azar azar kontrollü eklenecek)
20 gram galeta unu
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karbonat
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
3 dilim ufak küp doğranmış kaşar peyniri
1,5 su bardağı haşlanmış mısır taneleri 


Yapılışı

Köfte için gerekli malzemeleri derince bir yoğurma kabına koyup iyice yoğurun. Yoğururken elinize yapışmasın diye elinizi yağlayın.

Yoğurduğunuz köfteyi dinlenmesi için kenara alın. Bu dinlenme işlemi, hem galeta ununun şişmesi, hem de tüm baharatların birbirine iyice karışması için önemli. Bu sayede köftenizin kuru olup olmadığını ve baharat dengesini de iyice anlamış olursunuz.

İlk yufkanızı tezgaha serip her yerine yumurta akı sürün ve ikinci yufkayı da üzerine yapıştırın.

Yufkanızın her yerine köfte harcınızı çok kalın olmayacak şekilde yayın.

Sıkıca rulo yapın.

5 – 6 cm uzunluğunda kesip, sıkıca streç filme sarın.
 
 
 

Tercihen bir gece, vaktiniz yoksa 4-5 saat iyice şeklini alması için buzdolabına kaldırın.

Bekleyen yufkalı köftelerinizi buzdolabından çıkarın ve streçlerini açın.

Bıçağınızı her defasında sıcak suya batırarak, köftelerinizi 2 parmak genişliğinde kesin. (Bu tip, bozulmasını ve bıçağa yapışmasını istemediğiniz ürünleri keserken, bıçağınızı her defasında sıcak su dolu bir kaba daldırın).
 
 
 
Kestiğiniz dilimleri, az yağla ısıttığınız tavada arkalı önlü hızlıca bir mühürleyip, yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
170 derecede pişirin.
 
 
 




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...