Herkese merhaba,
Annemin Kıymet teyzesi "elleri dert görmesin" her bayramda mutlaka şam tatlısı yapar...
Hayatımda yediğim en güzel tatlıdır o...
Ramazanın son günlerine ve dolayısıyla bayrama yaklaştığımız şu
günlerde aklıma düştü şam tatlısı gecenin köründe...
Yapılışı çok zor değil, görüntü süper, tadı konusuda daha fazla yorum
yapmama gerek yoktur sanırım...
Deneyin ve görün
Servis için;
kare tepsi kullanıp dilimler halinde sunum yapılabileceği gibi, yuvarlak
tepsi ile pasta gibi bir kosept hazırlayabilirsiniz
Şam Tatlısı
Malzemeler
1 su bardağı un
2,5 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı süt
1 çorba kaşığı kabartma tozu
Vanilya
Limon kabuğu
Üzeri için:
Badem
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
Limon suyu
Yapılışı
Karıştırma kabına önce sıvıları yanı yoğurt, zeytinyağı, süt ve pekmezi alalım. Karıştırdıktan sonra üzerine unu, irmiği, kabartma tozu, şeker ve vanilyayı ekleyelim. Limonun kabuğunu rendeleyelim.
Hamuru iyice karıştırıp fırın kabına yayıp üzerini düzeltelim. Ortadan ikiye bölünmüş bademleri dekoratif bir şekilde üzerine batıralım. 170 derecede pişirip ılındıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökelim.
Yarım saat dinlendikten sonra karelere kesip servis yapalım. Kıvamıyla lezzeti ile nefis bir tatlı.
0 yorum:
Yorum Gönder