1 Ekim 2012 Pazartesi

Yufkalı Kanepe

HAFTANIN YEMEKLERİ-226

Herkese merhaba,

Bazen canımız atıştırmalık birşeyler ister, şöyle kraker gibi bişey olsa da yesek deriz, işte bu tarif te tam kraker tatında...

Hem de kolayca yapılabilecek, afiyetle yenebilecek cinsten bir tarif...

Yoğurt ve sebzeler nedeni ile de hafif bir lezzete

Önerimdir, en kısa sürede denenecekler listenize hemen ekleyiniz :)))


Sevgiler, görüşmek üzere



Yufkalı Kanepe

Malzemeler

2 yufka
2 çorba k. susam
zeytinyağı


Üzeri için:
1 salatalık
1 domates
1 biber
2 sap taze soğan
1 çorba k. mayonez (tercihe bağlı)
2 çorba k. süzülmüş yoğurt
1 tutam taze fesleğen


Yapılışı

1 adet yufkayı tezgaha serin.Üzerine zeytinyağı sürün. 2.yufkayı üzerine yerleştirin. Tekrar zetintağı sürün ve iyice yayın.
Her bir uçlarınıda kapatın. Yufkaları ters çevirin.Yufkaları elinizle iyice bastırın.Yufkaların üzerine yumurta akı sürün.
Üzerine susamı serpin. Daha sonra yufkaları kare şeklinde kesin. Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında
kıtır kıtır olana kadar pişirin.

Üzeri için ise 1 adet salatalığı çok minik olarak kesin. Yoğurdu ve mayonezi karıştırın. İçine salatalığı taze soğanı, fesleğeni ekleyin ve karıştırın. Domatesi sadece kabuklarını çok minik olara kesin. Biberi aynı şekilde kesin. Fırın tepsisinden yufkaları çıkartın.Yufkaların üzerine yoğurtlu sosu dökün. Üzerine biber domatesi ilave edip servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...