HAFTANIN YEMEKLERİ-226
Herkese merhaba,
Bazen canımız atıştırmalık birşeyler ister, şöyle kraker gibi bişey olsa da yesek deriz, işte bu tarif te tam kraker tatında...
Hem de kolayca yapılabilecek, afiyetle yenebilecek cinsten bir tarif...
Yoğurt ve sebzeler nedeni ile de hafif bir lezzete
Önerimdir, en kısa sürede denenecekler listenize hemen ekleyiniz :)))
Sevgiler, görüşmek üzere
Yufkalı Kanepe
Malzemeler
2 yufka
2 çorba k. susam
zeytinyağı
Üzeri için:
1 salatalık
1 domates
1 biber
2 sap taze soğan
1 çorba k. mayonez (tercihe bağlı)
2 çorba k. süzülmüş yoğurt
1 tutam taze fesleğen
Yapılışı
1 adet yufkayı tezgaha serin.Üzerine zeytinyağı sürün. 2.yufkayı üzerine yerleştirin. Tekrar zetintağı sürün ve iyice yayın.
Her bir uçlarınıda kapatın. Yufkaları ters çevirin.Yufkaları elinizle iyice bastırın.Yufkaların üzerine yumurta akı sürün.
Üzerine susamı serpin. Daha sonra yufkaları kare şeklinde kesin. Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında
kıtır kıtır olana kadar pişirin.
Üzeri için ise 1 adet salatalığı çok minik olarak kesin. Yoğurdu ve mayonezi karıştırın. İçine salatalığı taze soğanı, fesleğeni ekleyin ve karıştırın. Domatesi sadece kabuklarını çok minik olara kesin. Biberi aynı şekilde kesin. Fırın tepsisinden yufkaları çıkartın.Yufkaların üzerine yoğurtlu sosu dökün. Üzerine biber domatesi ilave edip servis edin.
Kıskançlığın dibi
-
Herkese merhaba,
Son yazımı Kasım 2014'te yazmışım. Eh bu defa epey uzun sürmüş verdiğim
ara...
Eskiden ara verince ilk yazımda kısa da olsa bu süre zarfı...
8 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder