4 Ekim 2012 Perşembe

Muhallebili Mozaik Pasta

HAFTANIN YEMEKLERİ-227


Herkese merhaba,

Mozaik pasta neredeyse tüm hanımların denediği kolay bir tatlıdır. Peki bildiğimiz mozaik pastayı biraz daha değiştirip farklı bir lezzet elde etmeye ne dersiniz?

O halde bu tarifi deneyip kolay tatlılar dağarcığınıza yenisini eklemek size kalmış :)))

Tarifimiz www.sofrabezi.net' ten alıntıdır.

Sevgiler, görüşmek üzere


Muhallebili Mozaik Pasta

Malzemeler

1 paket kakaolu bisküvi (klasik petibör biçiminde olanlardan)
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı sıvıyağ


Yapılışı

Bisküvi haricindeki malzemeler tencereye alınıp tel çırpıcıyla karıştırılır. Orta ateşte göz göz olup koyulaşana dek pişirilir. Muhallebi iyice soğuduktan sonra bisküviler küçük küçük kırılıp eklenir. Temiz poşet üzerine uzun bir şekilde yayılıp poşete iyice sarılır. Buzdolabında 2,5-3 saat kadar bekletilip kesilerek servis edilir.
NOT: Bu soğuk tatlıyı isterseniz normal un kullanarak da yapmak mümkün… Ancak pirinç unu sayesinde muhallebinin dokusu çok daha pürüzsüz oluyor… Muhallebiyi hazırladıktan sonra bisküvileri katmadan önce mutlaka soğumasını beklemelisiniz. Aksi halde bisküviler tamamen erir…



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...