Herkese merhaba,
Elma dersem çık armut dersem çıkma :)))
Saymakla bitirilemeyecek kadar çok faydası olan elmadan saymakla bitiremeyecek kadar çok farklı tarif uygulayabilirsiniz...
Eğer siz de benim gibi elma severseniz elmalı kurabiyenin en basit hali olan elmalı barı deneyebilirsiniz...
Tarifimiz http://lezzet.com adresinden alınmıştır.
Saymakla bitirilemeyecek kadar çok faydası olan elmadan saymakla bitiremeyecek kadar çok farklı tarif uygulayabilirsiniz...
Eğer siz de benim gibi elma severseniz elmalı kurabiyenin en basit hali olan elmalı barı deneyebilirsiniz...
Tarifimiz http://lezzet.com adresinden alınmıştır.
Sevgiler, görüşmek üzere
Elmalı Bar
Hamuru için:
125 gr tereyağı
2 elma
2 yemek kaşığı limon suyu
125 gr toz şeker
1 paket vanilya
2 yumurta
150 gr kek unu
Üzeri için:
Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve limon suyu ile karıştırın. 28x18 cmlik kalıba yağlı kağıt serin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, toz şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip karıştırın. Unu eleyerek ekleyin. Elmaları ilave edip karışımı kalıba yayın. Üzeri için tüm malzemeyi karıştırın ve kırıntı şeklinde hamurun üzerine serpiştirin. Fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder