15 Kasım 2012 Perşembe

Elmalı Bar

HAFTANIN YEMEKLERİ-235


Herkese merhaba,

Elma dersem çık armut dersem çıkma :)))

Saymakla bitirilemeyecek kadar çok faydası olan elmadan saymakla bitiremeyecek kadar çok farklı tarif uygulayabilirsiniz...

Eğer siz de benim gibi elma severseniz elmalı kurabiyenin en basit hali olan elmalı barı deneyebilirsiniz...


Tarifimiz http://lezzet.com adresinden alınmıştır.
 
Sevgiler, görüşmek üzere


Elmalı Bar


Malzemeler

Hamuru için:

125 gr tereyağı
2 elma
2 yemek kaşığı limon suyu
125 gr toz şeker
1 paket vanilya
2 yumurta
150 gr kek unu

Üzeri için:

40 gr iri çekilmiş badem
40 gr un
40 gr esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
30 gr tereyağı

 


Yapılışı

Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve limon suyu ile karıştırın. 28x18 cmlik kalıba yağlı kağıt serin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, toz şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip karıştırın. Unu eleyerek ekleyin. Elmaları ilave edip karışımı kalıba yayın. Üzeri için tüm malzemeyi karıştırın ve kırıntı şeklinde hamurun üzerine serpiştirin. Fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...