Herkese merhaba,
Nedendir bilmem misafir sofralarına muhakkak et yemeği yapmaya çalışırız. Kebaplar, soteler... Mantar, sivri biber, soğan ve tabi domatezsiz et yemeği olmaz, onu yıka bunu doğra akşam sofrasına güzel bir yemek çıkartmış olursunuz ama sizin haliniz kalır mı onu bilemem :)))
O halde etin karkısız ve sebzesiz olarak en lezzetli hali olan tandırı evde denemeye ne dersiniz?
Ünlü lüks restoranlarda yada meşhur salaş mekanlarda yediğiniz kuyu tandıra benzemez belki ama yine de leziz mi leziz bir yemeğiniz olur.
Tek handikap uzunca bir zamanınız olmalı, pratik bir yemek arıyorsanız bu tarif size göre değil :)))
Sevgiler, görüşmek üzere
O halde etin karkısız ve sebzesiz olarak en lezzetli hali olan tandırı evde denemeye ne dersiniz?
Ünlü lüks restoranlarda yada meşhur salaş mekanlarda yediğiniz kuyu tandıra benzemez belki ama yine de leziz mi leziz bir yemeğiniz olur.
Tek handikap uzunca bir zamanınız olmalı, pratik bir yemek arıyorsanız bu tarif size göre değil :)))
Sevgiler, görüşmek üzere
Tencerede Tandır
1 kilo kuzu kol
Tuz
Eti tek parça olarak yeteri kadar tuzlayıp, düdüklü tencereye alalım.
Kapağını kapatalım ve ocağın en küçük gözünde, kısık ateşte tam 3,5 saat pişirin.
Hiç su ilave etmeden; çünkü etin kendisi bir hayli su bırakacaktır.
Bu süre sonunda eti bir kevgir yardımı ile bir fırın kabına alın.
200ºC fırında 30-40 dakika bekletip, kalan suyu çekmesini ve nar gibi kızarmasını sağlayın.
Yanına dörde bölünmüş soğan ayran ve pirinç yada bulgur pilavı harika olur.
AFİYET OLSUN
NOT: Tarifi aldığım sitede "eti tuzladıktan sonra fırın poşetine alıp, ağzını kapatarak tepside 1,5-2 saat kadar fırınlarsanız da aynı lezzete kavuşursunuz." şeklinde bir not vardı, bu yol biraz daha kısa, dilerseniz bunu da kullanabilirsiniz...
0 yorum:
Yorum Gönder