5 Kasım 2012 Pazartesi

Yufkalı Patlıcan Yemeği

HAFTANIN YEMEKLERİ-232


Herkese merhaba,

Siz de patlıcan yemeklerini çok seviyorsanız işte tam size göre bir yemek...
Yemeğimiz hem başarılı sunumu hem de lezzeti ile sofranızın beğenilenleri arasında yerini alacak...

Tarifimiz sema-semanngunlugu.blogspot.com adresinden alınmıştır.
 
Sevgiler, görüşmek üzere


Yufkalı Patlıcan Yemeği

Malzemeler

2 adet yufka
1 kilo patlıcan

Köftesi için;
400 gr. kıyma
1 kuru soğan
Bir tutam maydonoz
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kimyon



Yapılışı

Patlıcanları uzun şeritler halinde dilimleyip yarım saat tuzlu suda bekletelim.Sonra acı suyunu döküp, kurulayalım. Patlıcan dilimlerini kızgın yağda kızartalım.Yufkamızı serip baş tarafından dört parmak kadar katlayalım.Baştan başlayarak yufkasının ortasına gelene kadar yanlamasına patlıcan dilimlerini dizelim. Bir taraftanda kıymalı harcını hazırlayalım, yufkanın baş kısmına gelicek şekilde dizelim (patlıcanların üzerine). Sonra yufkanın kenarlarından katlayıp, sıkıca bir rulo yapalım. Yaklaşık üç parmak kalınlığında yufkalarımızı kesip, sıkı sıkıya tepsiye dizelim.Bu şekilde başka hiçbir işlem yapmadan fırına verelim. Kızarınca alıp, ister domates sosuyla isterseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...