31 Aralık 2012 Pazartesi

Tavuk Kebabı

HAFTANIN YEMEKLERİ-248

Herkese merhaba,

Son 2 tarifte yılbaşı için sizlere meze ve atıştırmalık önerilerim olmuştu. Bugün yılbaşı gecesi ve eminim birçok evde hazırlıklar şimdiden başlamıştır.

Henüz ne yapacağınıza karar vermediyseniz oldukça basit olan tavuk kebabını deneyebilirsiniz...

Hepinize tahmininiz ve dileklerinizden çok daha güzel bir yıl diliyorum...

Sevgiler, görüşmek üzere


Tavuk Kebabı
Malzemeler

2 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 adet yumurtanın akı
2 yemek kaşığı galeta unu
tuz
karabiber
kimyon (Tarif Sofra Dergisinden alınmıştır.)


Yapılışı

Tavuk eti robotta çekilerek kıyma haline getirilir. (Ben tavuğu alırken kasapta çektirdim) Tavuk kıymanın içine doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, yumurta akı, galeta unu,tuz, karabiber ve kimyon eklenir ve hepsi karıştırılarak yoğurulur. Et çöp şişlere geçirilir ve ızgara da iki tarafı pişene, kızarana kadar iyice pişirilir. Kebap pişince kızarmış patates ve ızgara domates ile beraber servis edilir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...