Herkese merhaba,
Pazartesi gününün tarifinde yılbaşı mezelerine yer vermiştik, şimdi de sıra yılbaşı tatlılarında...
Mükellef bir yılbaşı sofranız olacaksa güzel de bir tatlınız olmalı. Ama eğer meze ve yemekleri abartırsanız gecenin sonunda tatlıya kimsenin yeri kalmayabilir. O nedenle bu dengeye özen gösterin.
Basit fikirlere ait tarifleri vermeyeceğim. Sadece kompleks olanlara ait tarifleri buradan vereceğim. Ama tarifini istediğiniz bir tatlı varsa lütfen bana yazın :)))
Yılbaşı Sofrası Önerileri (Tatlılar)
(Arzu ettiğiniz çerezleri küçük bir kalıba yerleştirin. Küçük mufflin kağıtları da kullanabilirsiniz. Ardından erittiğiniz çikolatayı boşluklara doldurun. Hepsi bu kadar)
Çikolatalı muz: Muzları dilimleyip tahta şişlere geçirip eritilmiş çikolataya batırın, ardından istediğiniz gibi süsleyin :)
Çikolatalı toplar: Yarım paket petibör, 2 muz, 1 tatlı kaşığı balı karıştırın (Petibörler robotta çekilmeli) ardından elinizle top yapıp çubuklara saplayın ve istediğiniz tür çikolataya batırıp dilediğiniz gibi süsleyin
Volcano: Tuzla balıkçısına her gidişimizde balıkları biran önce bitirip Volcanoya geçmek istiyorum. Benim yılbaşı için favori tatlım fakat tek bir handikap var. Bunu sıcak sıcak yapımının hemen akabinde yemelisiniz, ama meraklanmayın çok basit bir tatlıdır. Kolayca yapabilirsiniz.
5 yumurta
5 yumurta sarısı
125 gr şeker
125 gr un
250 gr tereyağı
250 gr (bitter, fındıklı, portakallı) çikolata
10 adet aliminyum sufle kalıbı
5 yumurta sarısı
125 gr şeker
125 gr un
250 gr tereyağı
250 gr (bitter, fındıklı, portakallı) çikolata
10 adet aliminyum sufle kalıbı
Yapılışı
Tereyağını eritip içine rendelenmiş çikolataları ilave ediyoruz.Krema kıvamına gelince yumurtaları teker teker ekleyip Braun multiguik 5 ile çırpıyoruz.Şeker ve unu da ilave edip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.Kalıpları önce tereyağına sonra una buluyoruz.Kalıplara paylaştırdıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dk. çökmeden alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder