Herkese merhaba,
Çocukluğumda Cumartesi akşamları merak içinde uyurdum çünkü anneciğim Pazar sabahları erkenden kalkıp mis gibi börekler, poğaçalar hazırlar bizi mutfaktan gelen mükemmel kokularla uyandırırdı...
Hepimizin bir arada olduğu tek kahvaltı olduğu için hepimiz özenirdik. O gün sofra bir başka kurulurdu sanki...
Soframızda annem ve babam tarafından paylaşılamayan şeylerin biri şekerli süt kaymağı olurdu bir de tereyağı...
Biz ablamla fazla yemezdik ama uyarılarımıza ve kilolarına rağmen hapur hupur yerlerdi tereyağlı ekmekleri :)))
Hatta geçen sene yazlıkta tansiyon, şeker ve kilo sorunları olmasına rağmen kahvaltı sofrasına tereyağını koyabilmek için doktor olan ablamla pazarlık bile yapmışlardı valla çok yemiyoruz artık siz varsınız diye coştuk, söz sadece birer dilim yiyeceğiz diye, o radde severler yani :)))
Siz de kahvaltı sofrasında tereyağı olmazsa olmaz diyenlerdenseniz bu tarifi deneyebilirsiniz...
İçeriği arzu ettiğiniz malzemelerle farklılaştırabilirsiniz...
Sıcak ekmek yada pideyle de çok iyi giderdi hani :)))
Sevgiler, görüşmek üzere
Otlu Tereyağı
Malzemeler
150 gr tereyağı
1/2 çay kasığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze soğan
Yarım limon kabuğu (ince rendelenmiş)
1/2 çay kasığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze soğan
Yarım limon kabuğu (ince rendelenmiş)
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağının içine diğer tüm malzemeler eklenir, çatalla karıştırılır. Pişirme (yağlı) kağıdına sarılıp rulo yapılır. Buzdolabında katılaşana kadar bekleyip, bıçakla dilimlenir
.
0 yorum:
Yorum Gönder