17 Ocak 2013 Perşembe

Reçelli Rulo Kurabiye

HAFTANIN YEMEKLERİ-253

Herkese merhaba,

Sunumu ve lezzeti tadanlardan tam not alacak süper bir kurabiye tarifim var bugün size...

Hadi bakalım kurabiye canavarları mutfak önlükleri giyilsin, kollar sıvansın ve şaheserler yaratılsın :)))

Reçel seçimi serbest :)))

Sevgiler, görüşmek üzere


Reçelli Rulo Kurabiye

Malzemeler

  • yarım limon
  • 250 gram un
  • 100 gram şeker
  • bir tutam tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 150 gram soğuk tereyağı
  • 200 gram reçel
  • pudra şekeri


  • Yapılışı

    - İlk olarak fırını 180 dereceye ısıtın. 2 dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

    - Limonu sıcak suda yıkayıp kurulayın. Kabuğunu rendeleyin ve 1 yemek kaşığı limon suyunu bir kenara alın.

    - Un, şeker, limon rendesi ve tuzu bir kapta karıştırın. Ortasını açıp, içerisine yumurta sarısını ve limon suyunu dökün. Tereyağını parçalara
    bölüp ilave edin ve hamuru iyicene yoğurun.

    - Hamuru iki büyük parça yağlı kağıdın arasına koyup (biri hamurun altında, biri üzerinde) 3-4 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde (35 x 40 cm) açın. Hamurun üzerinde olan kağıdı alın. Hamurun her bir kenarının eşit olmasını sağlayın ve altındaki yağlı kağıt ile bıçakla ortasından bölün.

    - Ardından hamurun her tarafına reçeli sürün ve altındaki yağlı kağıt yardımıyla rulo şekline getirin. Keskin bir bıçak ile 1er cm kalınlığında dilimler kesip, tepsilere dizin.

    - Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.

    - Fırından çıktıktan sonra isteğe göre pudra şekeriyle kaplayın.

     

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...