HAFTANIN YEMEKLERİ-257
Herkese
merhaba,
Hazır yufka paketleri genelde 3' lü veya 5' li olur...
Börek tariflerinden birçoğu için 5 yufka fazla... Siz de yufka kalmasın diye böreğin malzemelerini kendinizce arttırıp sonra beğenmediğiniz bir sonuçla karşılaşanlardansanız (itiraf edeyim ben bazen yaşıyorum bu durumu) böreğinizin tarifi ile hiç oynamayın.
Onun yerine bu şirin börekçiklerden yapın...
Orjinal tarife uymak zorunda değilsiniz elbet ama püf nokta sıkıca sarmanızı engellemeyecek ve ruloyu kesip tepsiye dik koyunca akmayacak malzemeler kullanılması gerekir...
Sevgiler, görüşmek üzere
Sebzeli ve Peynirli Küçük Rulo Börekçikler
250 gram lor peyniri
2 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet havuç
1 çorba kaşığı çörekotu
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yufka
Yapılışı
Lor peyniri, taze soğanın kıyılmış yeşil kısımları, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş havuç ve çörekotunu derin bir kapta karıştırın.
Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve sıvıyağ ile her tarafını yağlayın. Hazırladığınız peynirli karışımın yarısını üzerine serpin ve sıkıca sararak, rulo yapın. Ruloyu 3 parmak genişliğinde kesin.
Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Börek rulolarını dik olarak tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder