3 Mart 2013 Pazar

Sini (Tepsi) Kebabı

HAFTANIN YEMEKLERİ-264

Herkese merhaba,

Kebabın her türlüsünü çok severim. Siz de davet sofralarınızda yapabileceğiniz güzel bir kebap arıyorsanız sini kebabını deneyebilirsiniz...

Basit ve pratik, görüntü olarak ya oldukça başarılı bence :)))
 

Sevgiler, görüşmek üzere


Sini Kebabı (Tepsi Kebabı)


Malzemeler

- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 3 Adet orta boy domates (kabuklu olarak dilimlenmiş)
- 2 Adet orta boy patates
- 5-6 Adet sivri biber
- 1 Adet orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
- 10-15 diş sarımsak
- Sıvıyağ (yarım çay bardağı kadar)
- 1 Su bardağı su



Yapılışı


Kıymanın içine domates salçası, biber salçası, soğan, karabiber ve tuz  eklenerek köfte kıvamına gelene kadar yoğrulur. Tepsiye kenarları  taşacak şekilde döşenir. Üzerine halka halka doğranmış patates, domates  ve diş sarımsaklar konur. Sıvıyağ gezdirilir ve su eklenerek 200  derecede ısıtılmış fırına verilir. Patatesler kızarmaya başladığında  sivri biberler (biberlerin yanmaması için başta koymuyoruz) eklenir ve  tekrar biberlerin kızarması için fırına verilir.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 yorum:

mirageyh dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...