Herkese merhaba,
Kebabın her türlüsünü çok severim. Siz de davet sofralarınızda yapabileceğiniz güzel bir kebap arıyorsanız sini kebabını deneyebilirsiniz...
Basit ve pratik, görüntü olarak ya oldukça başarılı bence :)))
Sini Kebabı (Tepsi Kebabı)
Malzemeler
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 3 Adet orta boy domates (kabuklu olarak dilimlenmiş)
- 2 Adet orta boy patates
- 5-6 Adet sivri biber
- 1 Adet orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
- 10-15 diş sarımsak
- Sıvıyağ (yarım çay bardağı kadar)
- 1 Su bardağı su
Yapılışı
Kıymanın içine domates salçası, biber salçası, soğan, karabiber ve tuz eklenerek köfte kıvamına gelene kadar yoğrulur. Tepsiye kenarları taşacak şekilde döşenir. Üzerine halka halka doğranmış patates, domates ve diş sarımsaklar konur. Sıvıyağ gezdirilir ve su eklenerek 200 derecede ısıtılmış fırına verilir. Patatesler kızarmaya başladığında sivri biberler (biberlerin yanmaması için başta koymuyoruz) eklenir ve tekrar biberlerin kızarması için fırına verilir.
1 yorum:
Yorum Gönder