27 Şubat 2013 Çarşamba

Tepetaklak (Num Num)

HAFTANIN YEMEKLERİ-263

Herkese merhaba,

Num Num' ın en beğenilen tariflerinden biridir tepetaklak...

Tadına bakıp bayıldığım tariflerden biridir tepetaklak ancak yakından tanıyanlar bilir kızım ve eşim kek-pasta pek sevmediğinden, bir de aylardır diyette olup kekin tamamını mideye indirmekten korktuğumdan bir türlü deneme fırsatım olmadı...

Açıkçası daha önce tepetaklak benzeri bir tarif te görmemiştim hiç. Bu tarifi geçenlerde buldum. Tadı Tepetaklağın yerine geçer mi bilemedim ama görüntü ve mantık itibarı ile başarılı bir tarife benziyor...

Deneyelim ve görelim...

Tarif http://damlacikolata.blogspot.com sitesinden alıntıdır.
 

Sevgiler, görüşmek üzere


Tepetaklak (Num Num)

Malzemeler

* 2 yumurta
* 4 yemek kaşığı toz şeker
* 5 yemek kaşığı un
* 1-2 çay kaşığı tarçın
* Çeyrek bardak kadar kırılmış fındık
* Yarım paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Elmalı Taban İçin
* 3 adet elma
* 3 dolu yemek kaşığı toz şeker
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı

Soyulmuş ve dilimlenmiş elmaları bir tavaya alarak üzerine toz şekeri ekleyin.5-7 dakika suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tarçın ve tereyağını ekleyerek ocağı kapatın. Karıştırarak tereyağının erimesini sağlayın. Yağlanmış dikdörtgen bir kalıbın tabanına elmaları yayın.

Fırını 170 c ye ayarlayın.
Keki hazırlamak için yumurta ve toz şekeri 5 dakika kadar çırpın. İçine kalan malzemeleri ekleyerek mikserin düşük hızıyla yavaşça karıştırın. Kek karışımını elmaların üzerine yayın. Fırına verip 40-45 dakika pişirin.(kürdan batırıp pişip pişmediğini mutlaka kontrol edin)
Kek piştikten sonra fırından alıp 3-5 dakika bekletip ,ters çevirip kalıptan çıkarın.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...