23 Temmuz 2013 Salı

Kağıt Kebabı

HAFTANIN YEMEKLERİ-293

Herkese merhaba,

Kızı anneannesine bırakmanın hafifliği ile son zamanlarda bloğu ihmal etmeye başladım gezmekten :))

Neyse gecikmeli de olsa Ramazan sofraları için tarifler devam edeceğim...

Bugün bir ana yemek tarifim var. Hafif olması nedeni ile fırın yemeklerini tercih edilmeli diyor ya uzmanlar işte size güzel bir fırın yemeği :)))

Tarifimiz http://sofram-okn.blogspot.com sitesinden alınmıştır.


Sevgiler, görüşmek üzere

Kağıt Kebabı
 
Malzemeler

Üç Tane patates
İki Tane havuç
1/2 Kilogram kuzu eti (kemiksiz, kuşbaşı doğranmış)
Bir Yemek kaşığı tereyağı
Yedi Sekiz Tane arpacık soğanı
Bir Su bardağı bezelye
Bir Çay kaşığı kekik
Bir Çay kaşığı toz
Biraz kırmızıbiber
Biraz Tuz, karabiber
Yağlı kağıt


Yapılışı
Yağlı kağıtlarımızı 20 ye 20 ebatlarında keselim. Patateslerimizin kabuklarını
soyalım. Küp halinde doğrayalım. Havucumuzu da yıkayıp kazıyalım. Aynı şekilde onuda küp küp doğrayalım. Fırınımızı önceden 200 dereceye ayarlıyoruz.
Tencereye biraz tereyağı koyalım ve ardından kuzu etini ekleyelim. Karıştırarak kavuralım. Arpacık soğanlarının kabuklarını soyalım ve tencereye ilave edelim. Dört dakikaya yakın kavurmaya devam edelim. Havuçları ve bezelyerlerimizi de ilave ediyoruz.
Yine dört dakikaya yakın karıştırıp pişiriyoruz. Kırmızı biber ilave edelim ardından patates, kekik, karabiber ve tuz ilave edelim. İki bardağa yakın su ilave edip kaynamaya bırakalım. Yemeğin suyu bitene kadar pişiriyoruz.
Ardından yağlı kağıtlardan hazırladığımız keselere dolduralım. Keselerimizi de fırın tepsisine dizelim. Kağıtların üzerine su sürüp fırına verelim. Kağıtların üstü yanana kadar pişirelim.



 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...