Herkese merhaba,
Kızı anneannesine bırakmanın hafifliği ile son zamanlarda bloğu ihmal etmeye başladım gezmekten :))
Neyse gecikmeli de olsa Ramazan sofraları için tarifler devam edeceğim...
Bugün bir ana yemek tarifim var. Hafif olması nedeni ile fırın yemeklerini tercih edilmeli diyor ya uzmanlar işte size güzel bir fırın yemeği :)))
Tarifimiz http://sofram-okn.blogspot.com sitesinden alınmıştır.
Sevgiler, görüşmek üzere
Kağıt Kebabı
Üç Tane patates
İki Tane havuç
1/2 Kilogram kuzu eti (kemiksiz, kuşbaşı doğranmış)
Bir Yemek kaşığı tereyağı
Yedi Sekiz Tane arpacık soğanı
Bir Su bardağı bezelye
Bir Çay kaşığı kekik
Bir Çay kaşığı toz
Biraz kırmızıbiber
Biraz Tuz, karabiber
Yağlı kağıt
İki Tane havuç
1/2 Kilogram kuzu eti (kemiksiz, kuşbaşı doğranmış)
Bir Yemek kaşığı tereyağı
Yedi Sekiz Tane arpacık soğanı
Bir Su bardağı bezelye
Bir Çay kaşığı kekik
Bir Çay kaşığı toz
Biraz kırmızıbiber
Biraz Tuz, karabiber
Yağlı kağıt
Yapılışı
Yağlı kağıtlarımızı 20 ye 20
ebatlarında keselim. Patateslerimizin kabuklarını
soyalım. Küp halinde doğrayalım. Havucumuzu da yıkayıp kazıyalım. Aynı şekilde onuda küp küp doğrayalım. Fırınımızı önceden 200 dereceye ayarlıyoruz.
soyalım. Küp halinde doğrayalım. Havucumuzu da yıkayıp kazıyalım. Aynı şekilde onuda küp küp doğrayalım. Fırınımızı önceden 200 dereceye ayarlıyoruz.
Tencereye
biraz tereyağı koyalım ve ardından kuzu etini ekleyelim. Karıştırarak
kavuralım.
Arpacık soğanlarının kabuklarını soyalım ve tencereye ilave edelim. Dört
dakikaya
yakın kavurmaya devam edelim. Havuçları ve bezelyerlerimizi de ilave ediyoruz.
Yine dört dakikaya yakın karıştırıp pişiriyoruz. Kırmızı biber ilave edelim
ardından
patates, kekik, karabiber ve tuz ilave edelim. İki bardağa yakın su ilave edip
kaynamaya
bırakalım. Yemeğin suyu bitene kadar pişiriyoruz.
Ardından yağlı kağıtlardan
hazırladığımız
keselere dolduralım. Keselerimizi de fırın tepsisine dizelim. Kağıtların
üzerine su sürüp fırına verelim. Kağıtların üstü yanana kadar pişirelim.
0 yorum:
Yorum Gönder