Herkese merhaba,
Ramazan münasebeti ile kolayca yapılabilecek şerbet tariflerini araştırdım ve sizler için derledim. İçlerinden birini beğenip deneyeceğinizi umuyorum :)))
Sevgiler, görüşmek üzere
Yaz Şerbeti
Yarım kilo kayısı
Yarım kilo şeftali
10 bardak su
3 bardak şeker
1 adet limon
Yapılışı
Öncelikle kayısı ve şeftalileri yıkayıp çekirdeklerini çıkartıp iri iri
kesip 10 bardak su ile kaynatalım. Ardından meyveler yumuşayınca şeker ve limon suyunu da ekleyip bilendırdan
geçirelim. Kıvamına göre şerbetinizi
sıcak su ile açabilirsiniz. Buzdolabında soğutup içine buz küpleri atarak
servis edebilirsiniz.
Susatmayan Meyve Şerbeti
Malzemeler
500 gr kırmızı erik
250 gr vişne
2 su bardağı şeker
1 kabuk tarçın
4-5 adet karanfil
1 silme çay kaşığı yenibahar
1 silem çay kaşığı zencefil
4 lt su
Yapılışı
Vişne ve eriklerin saplarını ayıklayıp güzelce yıkayın. Tencereye alıp 2 lt. su ekleyin. Tarçın, karanfil, zencefil ve yenibaharı ekleyip meyveler yumuşayana kadar kaynatın. Ateşten alıp meyveler içindeyken ılınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra bir tülbent yardımıyla süzün. Suyuna şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın. Kalan 2 lt suyu da ilave edip dolaba kaldırın.
Karışık Meyve Şerbeti
1 kilo erik
1 kilo siyah üzüm
2 tane çubuk tarçın
2 tane karanfil
4 tane tane karabiber
2 kilo su(tercihe göre suyuda artırabilirsiniz)
1 su bardağı toz şeker(şekeri tercihinize göre artırabilirsiniz)
Yapılışı
Üzümleri taneleyip tencereye alalım, eriği, suyu, tarçını, karanfili ve karabiberi ekleyip kaynatalım, kaynamaya baylayınca 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım, şerbeti süzelim.
Soğumadan şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştıralım, ılıyınca dolaba kaldırıp soğuyunca servis yapalım.
( http://www.mutfakpenceresi.com : Sizlere önerim bu karışıma kırmızı elma, biraz vişnede ekleyebilirsiniz,içine kullanılan tarçını mutlaka çubuk tarıçın tercih edin,toz kullanırsanız hafif acılaşıyor rengi kararıyor, isterseniz taze zencefilde ilave edebilirsiniz.)
Limon Şerbeti
Gerekli malzeme: 4 limon suyu, 200 gr toz şeker, 2 litre su, 1 yemek kaşığı bal, 3 tane karanfil
Gerekli malzeme: 4 limon suyu, 200 gr toz şeker, 2 litre su, 1 yemek kaşığı bal, 3 tane karanfil
Su hariç tüm malzemeyi kapalı bir kap
içerisinde 8 saat bekletin. Sonra suyu ekleyip tencerede kaynatın. Soğutup
süzün ve servis yapın.
Vişne Şerbeti
Gerekli malzeme: 500 gr vişne, 2 litre su, 200 gr toz şeker, 1 limonun suyu, 2 çubuk tarçın, 4-5 tane karanfil
Gerekli malzeme: 500 gr vişne, 2 litre su, 200 gr toz şeker, 1 limonun suyu, 2 çubuk tarçın, 4-5 tane karanfil
Su hariç tüm malzemeyi kapalı bir kap
içinde 8 saat kadar bekletin. Daha sonra bir tencereye alın ve suyu da ekleyip
kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.
Üzüm Şerbeti
Gerekli malzeme: 500 gr üzüm suyu, 2 litre su, 200 gr toz şeker, 1 limonun suyu, 1 yemek kaşığı bal, 1 defneyaprağı, 2 cl mavi renklendirici (isteğe bağlı)
Gerekli malzeme: 500 gr üzüm suyu, 2 litre su, 200 gr toz şeker, 1 limonun suyu, 1 yemek kaşığı bal, 1 defneyaprağı, 2 cl mavi renklendirici (isteğe bağlı)
Üzümleri toz şekerle birlikte ezin.
Su hariç kalan malzemeyi geniş bir kaba üzümlerle birlikte aktarın. 8 saat
kadar bekletin. Suyu ekleyin ve kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.
Portakal
Şerbeti
Gerekli malzeme: 7 portakal, 1 litre taze portakal suyu, 300 gr toz şeker, 2 litre su
Gerekli malzeme: 7 portakal, 1 litre taze portakal suyu, 300 gr toz şeker, 2 litre su
Portakalları ufak dilimler halinde
kesin. Üzerine toz şekeri döküp iyice ezin. Daha sonra portakala suyunu ve suyu
ilave edip bire kapta 8 saat kadar bekletin. Bir tencereye alıp, kısık ateşte
kaynatın. Soğuduktan sonra süzüp servis yapın.
Kavun Şerbeti
Gerekli malzeme: 125 gr bal, 300 gr kavun, 1 çay bardağı şeker şurubu, 1 limonun suyu, 1 çay kaşığı zencefil, 2 litre su, 2 dal defneyaprağı
Gerekli malzeme: 125 gr bal, 300 gr kavun, 1 çay bardağı şeker şurubu, 1 limonun suyu, 1 çay kaşığı zencefil, 2 litre su, 2 dal defneyaprağı
Kavunu dilimleyin. Bal ve suyu
mikserde iyice ezilinceye kadar çırpın. Defneyaprağı, zencefil, şeker şurubu ve
limon suyunu ilave edip kaynatın. Soğutup, süzün ve servis yapın.
Nane Şerbeti
Gerekli malzeme: 2 limon, yarım demet taze nane, 1 su bardağı toz şeker, 2 litre su
Gerekli malzeme: 2 limon, yarım demet taze nane, 1 su bardağı toz şeker, 2 litre su
Limonların suyunu sıkın. Taze nane
yapraklarını iyice ezin ve limon suyuyla karıştırın. Toz şeker ve suyu ilave
edip iyice karıştırın. Kapalı bir kapta 8 saat bekletin. Şerbeti kaynatın.
Soğutup süzün ve servis yapın.
5 yorum:
Harika bayıldım'teşekkürler :)
Afiyet, bal, şeker olsun :)))
Bayıldım , hemen kocama yapmalıyım :)
ŞEKERPARE TARİFİ BUDA BENDEN OLSUN
500 gr un
125 gr pudra şekeri
1 paket hamur işi margarin oda sıcaklığın da
15 gr bir buçuk paket kabartma tozu
2 adet yumurta
30 gr 3 yemek kaşığı kabartma tozu
Şekerpare şerbeti
1 kg toz şeker
1 litre su
1/2 yarım limon suyu
Hazırlanışı
1, Önce bir tencereye 1 kilo şekeri koyun üzerine 1 litre su ekleyip ateşe koyun kaynadığı zaman içerisine yarım limon suyu ekleyip 5,6 dakika kaynatıp altını kapatın ve biraz soğusun ama tam soğutmayın biraz ılık kalsın.
2, Un kabartma tozu pudra şekeri karıştırın ve un eleğiyle eleyin ortasını havuz gibi acın son üzerine irmiği ekleyin.
3, Önceden oda sıcaklığına getirdiğiniz yumuşak margarini un havuzunun ortasına koyun üzerine 2 adet yumurta kırın margarin ve yumurtayı 4,5 dakika macun gibi olup bir birine iyice yedirin.
4, Un havuzunun ortasındaki margarinle unlu karışımı dıştan içe doğru karıştırarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
5, Her zaman hamur işi yemek yaparken fırını önceden ısıtın fırını turbo veya fanda 175 dere ısıda acın fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
6, Şekerpare hamurundan ceviz büyüklüğün de alın avuç içiyle yuvarlayarak şekil verin hafif bastırarak tepsiye dizin bütün şekerpare hamuru bitene kadar işleme devam edin.
7, Şekerpare lerin ortasına birer adet fındık koyup içe doğru hafif bastırın.
8, Hazırladığınız şekerpareleri önceden ısıttığınız fırında nar gibi altın sarısı kızarana kadar pişirip fırından çıkarın.
9, Fırından çıkarttığınız şekerparenin altına serdiğiniz yağlı kağıdı alın.
10, Önceden hazırladığınız şerbeti şekerparenin üzerine kepçeyle yavaş yavaş dökün.
11, Şekerpare servise hazır soğuduk sonra servis edebilirsiniz bir gün sonra servis ederseniz daha lezzetli olur üzerine Hindistan ceviz çekilmiş Antep fıstığı atarak süsleyerek de servis edebilirsiniz.AFİYET OLSUN.
http://seflerinmutfagi.net
NOT : Diğer yemek tarifleri için web sayfamı ziyaret edebilirsiniz
süpermiş harika başarılarınızın devamını dilerim
Yorum Gönder