Herkese merhaba,
Ortaokul çağlarımızda anneannemlerde kaldığımız günlerde en güzel yemeklerden biriydi kocaman bir dilim köy ekmeği üstüne sürülmüş mis kokulu bolca çemen...
Nedense bana hep anneannemi hatırlatır çemen kokusu ve o güzel günleri...
Uzun zamandır yemediğim bu tadı hatırlamışken size de hatırlatmak istedim. Belki de haftasonu kahvaltısı için ufak bir kase hazırlayabiliriz ne dersiniz :)))
Sevgiler, görüşmek üzere
Çemen
Malzemeler
1 kase iri dövülmüş ceviz
1 kase domates salçası
Yarım kase biber salçası
3 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Yarım yemek kaşığı pul biber
5 adet rondoda çekilmiş etimek
6-7 diş ezilmiş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 er yemek kaşığı kimyon, karabiber, kekik
Yeterince su, tadına bakarak yeterince tuz
Yapılışı
İlkönce çekilmiş etimek, ceviz, tozbiber, pulbiber, kimyon, karabiber ve kekiği karıştırıyoruz. Sonra sırayla salçaları, sarımsağı, zeytinyağı ve limon suyunu ilave ediyoruz. Suyumuzu az az dökerek kıvama göre artırıp karıştırıyoruz. Tuzunu ayarlı ekiyoruz. Dolapta kapalı kapta 1 gece dinlendirip gerekirse su ve tuz ilavesi yaparak soğuyunca servis ediyoruz.
1 kase iri dövülmüş ceviz
1 kase domates salçası
Yarım kase biber salçası
3 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Yarım yemek kaşığı pul biber
5 adet rondoda çekilmiş etimek
6-7 diş ezilmiş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 er yemek kaşığı kimyon, karabiber, kekik
Yeterince su, tadına bakarak yeterince tuz
Yapılışı
İlkönce çekilmiş etimek, ceviz, tozbiber, pulbiber, kimyon, karabiber ve kekiği karıştırıyoruz. Sonra sırayla salçaları, sarımsağı, zeytinyağı ve limon suyunu ilave ediyoruz. Suyumuzu az az dökerek kıvama göre artırıp karıştırıyoruz. Tuzunu ayarlı ekiyoruz. Dolapta kapalı kapta 1 gece dinlendirip gerekirse su ve tuz ilavesi yaparak soğuyunca servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder