24 Şubat 2013 Pazar

Hazır Yufkadan Su Böreği

HAFTANIN YEMEKLERİ-262

Herkese merhaba,

Su böreği sevmeyen var mıdır acaba?

Bol tereyağlı, mis gibi bir su böreği olsa da yesek ama su böreği çok zor iş diyen çalışan bayanlara sesleniyorum az sonra vereceğim tarifle basit ama leziz bir su böreği yapabilirsiniz...
 

Sevgiler, görüşmek üzere


Hazır Yufkadan Su Böreği

Malzemeler

5 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ veya tercihen eritilmiş tereyağı
250 gram ezilmiş beyaz peynir
100 gram rendelenmiş
kaşar peyniri
1 demet kıyılmış maydanoz


Yapılışı
 
Bir adet yufkayı yağlanmış çukur bir fırın kabına yerleştirip, kenarlarını kaptan sarkıtın. Ayrı bir yerde yumurta, süt ve sıvıyağı karıştırın. Kalan yufkaları iri parçalar halinde parçalayıp, yumurtalı sütlü karışıma katın. Bu karışımın yarısını, çukur kaptaki yufkanın üzerine dökün. Ortasına harmanlanmış beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanozu boşaltın. Üzerine, kalan sütlü yufkalı karışımı boşaltın. Kenarlardan sarkan yufka parçalarını üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...