27 Aralık 2011 Salı

Adıyaman köftesi

HAFTANIN YEMEKLERİ-119

Herkese merhaba,

Hem patlıcan hem de eti çok seven biri olarak favori kebaplarımdan biridir patlıcan kebabı...
Bugünkü tarifimiz ise kebapçılarda önümüze gelenden biraz farklı
Adıyaman yöresine ait bir tarif...

Servis kolaylığı ve közlenmiş patlıcanın hafif lezzeti sayesinde iftar sofrası için tercih edilecek bir tarif olabilir...


Tarifimiz cahidejibek.wordpress.com sitesinden alınmıştır...


Görüşmek üzere, sevgiler


Adıyaman köftesi

Malzemeler:


6-7 adet patlıcan (tercihen orta boy, minik olursa daha lezzetli oluyor, ayrıca daha rahat tüketiliyor. Siz patlıcan sayısını/ölçüleri kişi sayısına göre ayarlayınız)
 
Kıymalı Kaplama İçin:
 
250 gram kıyma
Maydonoz (istenirse)
Tuz ve Baharatlar
Kaşar (istenirse)
Domates (istenildiği taktirde domates sosu ile de servis edilebilir)
 
Yapılışı:
 
Patlıcanları közleyiniz.Tuzlu suyda bir-iki dakika bekletip kabuklarını soyunuz.Kıyma,maydanoz, tuz ve barahatları karıştırıp,patlıcanlarınızı dikkatle kaplayınız.200 derece fırında, 15-20 dakika pişirin. Son olarak isterseniz üzerlerine kaşar peyniri rendeleyerek lezzetini arttırabilirsiniz. Servis ederken dilimlere de ayırabilirsiniz.
 
Not: Farklı bloglardan araştırınca bazı tariflerde fırında bazılarının da çok az yağlı teflon tavada kızartıldığını gördüm. Yine bazı tariflerde köfteler kaşarla süslenirken bazı tariflerde de domatesli sos tercih edilmiş. Servis seçimi size ait...

Teflonda kızartılmış ve domates soslu servis edilmiş





Fırınlanmış ve kaşarlı



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...