29 Kasım 2012 Perşembe

İncirli Tatlı

HAFTANIN YEMEKLERİ-239

Herkese merhaba,

Aydınlı biri olarak incirin benim için daha çok anlam taşıması gerekirdi biliyorum ama nedense öyle tatlılarda falan hiç kullanmadım şimdiye kadar. Aslında bu tarifle bu konuya da bir nokta koymamın zamanı gelmiş sanırım...

Siz de incirseverseniz bu tarifi deneyin derim ben...
Tarifimiz http://www.hosyemektarifi.com sitesinden alıntıdır...
 

Sevgiler, görüşmek üzere


İncirli Tatlı

Malzemeler

6 adet kuru incir (10-15 dakika suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
1 çay bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için:
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet toz sade krem şanti


Şerbeti için:
1.5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı nescafe
4 çorba kaşığı şeker


Üzeri için:
hindistan cevizi,
tarçın ve kakao

Yapılışı
 
Öncelikle kek malzemelerinden başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sütü ilave edip tekrar çırpalım. İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim.Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.

Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım. Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dakika kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak. Kek fırından çıktığında 5 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.

Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dakika çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde. Üzerini düzeltelim. 5 dakika sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.
 

3-4 saat hatta mümkünse 1 gece buzdolabında beklettiğimiz İncirli Tatlı servise hazır. Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...