24 Aralık 2012 Pazartesi

Yılbaşı Sofrası Önerileri (Mezeler)

HAFTANIN YEMEKLERİ-246

Herkese merhaba,

Yılbaşı yaklaşıyor...

Dışarıda bir mekanda kutlama yapmayacaksanız, evde ailenize yada davet etmeyi planladığınız misafirlerinize neler yapacağınızı düşünmekteyseniz size birkaç meze önerim olacak...

Basit fikirlere ait tarifleri vermeyeceğim. Sadece kompleks olanlara ait tarifleri buradan vereceğim. Ama tarifini istediğiniz bir meze varsa lütfen bana yazın :)))
Sevgiler, görüşmek üzere



Yılbaşı Sofrası Önerileri (Mezeler)
Kızartma: Bir kere sofranızda mutlaka kızartma olmalı. Patates, havuç, yeşil ve kırmızı biber bir de süzme yoğurt ile hem güzel bir görüntü hem de kimsenin karşı koyamayacağı bir meze yaratmış olursunuz :)





Meze Çelengi: Yılbaşı sofrasında görsellik ön planda olmalı. Küçük yuvarlak ekmekleri 2' ye kesin ve yuvarlak olacak şekilde ekmekleri yan yana dizin, labne yada yoğurtla kapladığınız ekmeklerinizi hayal gücünüz yada malzemelerinize göre süsleyebilir ve bir çelenk görüntüsü verebilirsiniz.




Aperatif tabağı: Peynir, zeytin, salam, yumurta vb. malzemelerle hazırlayacağınız süslü aperatif tabaklarınız olabilir...




Renkli patates topları: Renkli patates topları da hem basit hem de beğenilecek bir aperatif olacaktır...

(Pul biber, maydonoz, havuç)


(Ispanaklı)


Zeytinyağlı Enginar: Kişibaşı sunumu ile tercih edilebilir mezelerden yanlız herkesin enginar sevdiğinden emin olun :))


 Yoğurtlu mezeler: Yoğurtla yapılabilecek onlarca meze var. Haydarisi, kuru cacığı, boranisi vb. Malzemelerinize yada keyfinize göre seçim yapabilirsiniz ama mezenin süslenmesinde minik bir önerim olacak. Küçük ebatlarda bir dolmalık biberi ters olarak mezanize daldırabilir. Diğer bir biberden de ahtapotun kollarını yapabilirsiniz. Beğeni toplayacağından eminim :))


Şişte salata: Bunun tarifini daha önce vermiştim. Farklı malzemeler kullanarak kişiye özel salatalar yapabilirsiniz.

Yufkadan cipsler: Yılbaşı cipssiz olmaz, ama onlar çok yağlı ve katkı içeriyor derseniz yufkadan kendi cipslerinizi yapabilirsiniz.



Porsiyon sunumlar: Salata, kısır, meze, sos kişibaşı taksim yapmanız gereken herşey için yufkadan kaseler hazırlayabilirsiniz



Zeytinli Meze Pilavı: Basit ama leziz bir tarif. Öneri sıcak servis yapılması yönünde. Tarif yemekaski.com sitesinden alıntıdır.
  Malzemeler


1 su bardağı yasmine pirinci
1,5 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı domates suyu (yarım su bardağı sıcak suyun içinde yarım tatlı kaşığı salçayı eritebilirsiniz)
1 çay kaşığı kuru fesleğen
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
Yarım su bardağı çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş siyah zeytin
Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Üstüne serpmek için kaşar peynir rendesi
Yapılışı
Bir tencereye suyu, domates suyunu, yıkanıp süzülmüş pirinci, tuzu, fesleğeni ve biraz sıvıyağı koyup ara ara karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
5 dk. kaynattıktan sonra ocağı kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
Kıyılmış maydanozu, zeytini ve küçük kesilmiş kırmızıbiberi ve karabiberi pilava ilave edip karıştırın.
Üzerine rende kaşar peynir serperek sıcak servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...