Herkese merhaba,
Çay sofralarınız için farklı bir pasta arıyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz. Bu kadar güzel bir görüntüye kıyıp yiyebilirim diyorsanız tabi :)))
Tarifimiz http://pekmarifetli.com sitesinden alınmıştır.
Sevgiler, görüşmek üzere
Zürafa Desenli Rulo Pasta
Malzemeler
Kek için;
Malzemeler
Kek için;
1 su bardağı un
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Krema için;
2 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Yarım su bardağı süt (kıvama bağlı)
Yapılışı
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Krema için;
2 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Yarım su bardağı süt (kıvama bağlı)
Yapılışı
Yumurtaların
sarılarını ve beyazını ayrı kaplara kırıyoruz, yumurtaların beyazını şekerle
kar gibi olana kadar mikserle çırpıyoruz, teker teker yumurta sarılarını katıp
çırpmaya devam ediyoruz, kakao hariç kuru malzemeleri yumurtalı karışıma ilave
ederek tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt
serip krema torbasına hamurun yarısını koyup bir köşeden diğer köşeye
aralarında boşluklar kalacak şekilde sıkıyoruz. Kalan hamurun yarısına kakaoyu
ilave ederek karıştırıp üzerine döküyoruz.
170 dereecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip sıcakken yağlı
kağıtla birlikte rulo yapıp üzerine nemli bir bez örterek soğumasını
bekliyoruz.
Kreması için tüm malzemeler karıştırılıp muhallebi kıvamında pişiriyoruz.
Soğuyunca önceden çırpılmış krem şanti ekliyoruz. Mikserle çırpıyoruz.
Pandispanya soğuyunca açıp yağlı kağıdı çıkarıyoruz, kremasını sürüp tekrar
rulo yapıyoruz. İstenirse üzerine de krema sürebilirsiniz. 3-4 saat dolapta
bekletip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
4 yorum:
Elinize saglik çok şık görünûyor.Ben kek hamurundaki nişastanın görevini anlamadım:(Dahami yogun bir hamur oluyor?Pandispanyalar sùnger gibidirya. O nedenle sordum.Teşekkürler simdiden....
Merhaba,
Kek hamurunun içerisine eklenen nişasta kekin daha yumuşak olmasını ve daha geç bayatlamasını sağlar :)
Ellerine saglik super gorunuyor ancak birsey sormak istiyorum zebra seklindeki desen uzerine hamur dokulunce dagilmiyor mu ?
Ellerinize sağlık tarifinizi çok beğendim . Kullandığınız tepsinin ölçüsünü verebilir misiniz ?
Yorum Gönder