7 Kasım 2013 Perşembe

Zürafa Desenli Rulo Pasta

HAFTANIN YEMEKLERİ-314

Herkese merhaba,

Çay sofralarınız için farklı bir pasta arıyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz. Bu kadar güzel bir görüntüye kıyıp yiyebilirim diyorsanız tabi :)))

Tarifimiz http://pekmarifetli.com sitesinden alınmıştır.

Sevgiler, görüşmek üzere

Zürafa Desenli Rulo Pasta

Malzemeler

Kek için;
1 su bardağı un
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Krema için;

2 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Yarım su bardağı süt (kıvama bağlı)


Yapılışı

Yumurtaların sarılarını ve beyazını ayrı kaplara kırıyoruz, yumurtaların beyazını şekerle kar gibi olana kadar mikserle çırpıyoruz, teker teker yumurta sarılarını katıp çırpmaya devam ediyoruz, kakao hariç kuru malzemeleri yumurtalı karışıma ilave ederek tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serip krema torbasına hamurun yarısını koyup bir köşeden diğer köşeye aralarında boşluklar kalacak şekilde sıkıyoruz. Kalan hamurun yarısına kakaoyu ilave ederek karıştırıp üzerine döküyoruz.
170 dereecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip sıcakken yağlı kağıtla birlikte rulo yapıp üzerine nemli bir bez örterek soğumasını bekliyoruz.
Kreması için tüm malzemeler karıştırılıp muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Soğuyunca önceden çırpılmış krem şanti ekliyoruz. Mikserle çırpıyoruz.
Pandispanya soğuyunca açıp yağlı kağıdı çıkarıyoruz, kremasını sürüp tekrar rulo yapıyoruz. İstenirse üzerine de krema sürebilirsiniz. 3-4 saat dolapta bekletip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.


 

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Elinize saglik çok şık görünûyor.Ben kek hamurundaki nişastanın görevini anlamadım:(Dahami yogun bir hamur oluyor?Pandispanyalar sùnger gibidirya. O nedenle sordum.Teşekkürler simdiden....

Melda Albayrak dedi ki...

Merhaba,

Kek hamurunun içerisine eklenen nişasta kekin daha yumuşak olmasını ve daha geç bayatlamasını sağlar :)

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik super gorunuyor ancak birsey sormak istiyorum zebra seklindeki desen uzerine hamur dokulunce dagilmiyor mu ?

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık tarifinizi çok beğendim . Kullandığınız tepsinin ölçüsünü verebilir misiniz ?

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...