27 Aralık 2011 Salı

Buharda Paket Böreği

HAFTANIN YEMEKLERİ-13

Herkese merhaba,

Yarın yeni işimdeki ilk günüm...
Tarif gönderiminde bir aksama olmaması için yarınki tarifi bugünden göndereyim dedim :))



Buharda Paket Böreği
(Sosyete Mantısı olarak ta geçiyor)


Malzemeler :

3 adet yufka
1/3 çay bardağı sıvıyağ
alüminyum folyo kağıdı


iç malzeme :
200 gr. kıyma
1/3 çay bardağı sıvıyağ
3 soğan
maydanoz
karabiber
tuz


üzerine :yoğurt
1 diş sarımsak


sos için :
1 yemek kaşığı salça
1/4 çay bardağı sıvıyağ
pulbiber

 
Yapılışı:

Soğanı yemeklik doğrayıp sıvay ile beraber tavaya alıp kavuralım. Ardından kıymayı ekleyelim. Tümü kavrulup pişince ;tuz ve karabiber ile tadlandırdıktan sonra kıyılmış maydanoz ekleyerek soğuması için bir kenarda bekletelim.

Yufkayı masaya serelim. Bir fırça ile hafif yağlayıp ortadan ikiye katlayalım. Kıymalı karışımın 1/3 ünü yufkanın üzerine yaydıktan sonra ,iki yandan uçları kıymaların üzerine katlayalım. Katlanmış ucundan sıkıca sarmaya başlayarak rulo haline getirelim. Ben bu şekliyle yufka rulosu tencereye sığmayacaksa ruloyu ortadan ikiye kesebilirsiniz. Alüminyum folyo kağıdını masanın üzerine serelim. Ortadan ikiye kestiğimiz rulonun her iki parçasınıda alüminyum folyoya sarıp paket yapalım. İçine su suzmaması için pakedi folyo ile tekrar paketleyelim. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım.


Bir tencerede su kaynatalım. Paketlediğimiz yufkaları kaynar suda 30 dakika ters yüz ederek kaynatalım. Paketleri sudan çıkarıp açalım. 3-4 cm. kalınlığında dilimleyerek servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim. Sos için bir tavada yağı kısdırıp salça ve pulbiberle birlikte kavuralım. Sosu sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirelim. Nane yaprağı ile süsleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun...

 
(Daha önce yufkaları üstüste dizip kıymalı harcı üstüne koyup yaptığım ruloyu 2' şer cm kalınlığında kesip fırınlamıştım evet o da güzel oldu fakat biraz kuru oldu. Ben buharda pişen tipini daha çok beğendim fakat yine de tercih sizin:))






0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...