27 Aralık 2011 Salı

Çıtır Kasede Et Sote ve Yılbaşı Aperatifleri

HAFTANIN YEMEKLERİ-155


Herkese merhaba,
Bugün yine yılbaşı sofralarımızı süsleyecek tariflerimiz var...
Bir ana yemek arkasından da kolay atıştırmalık önerilerim olacak...
Görüşmek üzere sevgiler...

Tarifimiz umutsepeti.com sitesinden alıntıdır...

* Kase tarifinin içine istediğiniz tür soteyi koyabilirsiniz. (Sotenizin içeriği de domates, biber vs. tercihe göre değişebilir)

* Et yada tavuk kullanabilir, hatta sadece kavurma değil hünkar beğendi vs. de koyabilirsiniz.

* İsterseniz büyük hamurdan bir tencere yapıp (kek kalıbının dışıyla yada kelepçeli kalıplarla yapılabilir) masaya getirip ayrı ayrı porsiyonluk kaselere servis te yapabilirsiniz.

* Yılbaşı sofranıza renk katmak için kaselerinizi kurdelalarla süsleyebilirsiniz.
Çıtır Kasede Et Sote


Malzemeler:
Çıtır Kase İçin;
2 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Su
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
7-8 Dal Dereotu
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Çörek Otu
1 Yemek Kaşığı Susam
1 Yumurta Sarısı

Et Sote İçin;1 Kg. Dana Eti
2 Orta Boy Domates
1/2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Kekik, Tuz


Yapılışı

Çıtır Kase:Et Sote:

Öncelikle hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak, kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde bir hamur yoğurun. Tuzu damak zevkinize göre azar azar ekleyin.

Kullandığımız unlarda kıvam açısından farklılık gösterebileceği için, unuda azar azar ekleyin. Hamuru, yarım saat kadar dinlendirin.

Fırına dayanıklı kaselerin dış kısmını katı yağ ile yağlayın ve hamuru oklava ile açarak kaselerin üzerine sıvayın. (Mini tart kalıplarımın dışı, cam kaselerin içi yada dışı kullanılabilir)

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk. hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.



Kuşbaşı doğranmış olan etlerinizi güzelce yıkayın. Suyunu çok süzmeden, bir tencereye alın. Yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.

Arada karıştırarak ve suyunu kontrol ederek (etler pişmemiş ama suyunu çekmiş ise 1 çay bardağı kadar kaynar su ekleyin, bu işlemi et pişene kadar tekrar edin) pişirin. Et pişerken üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık ile alarak, atın.

Etleriniz pişince, bir kevgir yardımı ile temiz bir tencereye alın, 1 çay bardağı sıvı yağ ile orta ateşte karıştırarak kızartın. Domates rendesi, ve salçayı ekleyip, domateslerin çiğ tadı gidene kadar pişirin. Altını kapatıp, tuz ve kekik ekleyin.

Hem hamur kaseleriniz, hemde et sote biraz soğuyunca, yemeği hamur kaselerinin içine paylaştırın. Servis etmeden önce üzerine biraz kaşar serpin ve 200 derece fırında ısıtın. Sıcak servis yapın.




Gelelim aperatiflere...

APERATİF: 1 Uğur Böceği Kanapeler

Malzemeler:

1 Pk Tuzlu yuvarlak kraker (Eti Tadında Çörekotlu kullanılabilir)
Baharatlı Krem Peynir ( Yada sade krem penire istenen baharatlar konabilir)
Taze kaşar
10-15 Adet Çeri Domates (Çok minik olmasın)
10 Adet Siyah zeytin
Zeytin ezmesi, Taze nane
 
Yapılışı:
Öncelikle domatesler ortadan ikiye kesilir baş kısmı düz şekilde, dip kısmı ise (ters V)şeklinde kesilip çıkarılır, zeytinler de ikiye kesilerek çekirdekleri çıkarılır. Taze kaşardan daireler hazırlanır, nane yaprakları ayrılır. Tüm taze kaşar dairelerine krem peynirden sürülür, üzerine nane yaprakları konur. Krakerlerin üzerine önce kaşar ardından domates konur. Baş kısmına yarım zeytinler koyularak baş kısmı oluşturulur. Üzerine kürdanla zeytin ezmesinden noktacıklar yapılarak Uğur Böceği tamamlanır.

APERATİF: 2 Renkli patates topları

Malzemeler:
· 8-9 orta boy patates
· 1-2 yemek kaşığı tereyağı
· tuz
· 3 adet havuç, rendelenmiş
· küçük bir demet dereotu veya maydanoz, doğranmış
· kırmızı biber
Malzemeler:


Yapılışı:

Ayrı ayrı tabaklara havucu, dereotunu ve biberi koyun. patatesten bir miktar alıp avcunuzda top yapın. daha sonra bu topu havuca bulayıp tabağa yerleştirin. bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın.



APERATİF: 3 Semizotu Salatası 
  
Malzemeler:1 bağ semizotu (yaprak yaprak ayırıyoruz)
4 yemek kaşığı kese yoğurdu
2 yemek kaşığı susuz normal yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez (tercihe bağlı)
3 diş sarımsak (sarımsak ağız tadına göre ayarlanmalıdır.)

Yapılışı:

Bir kap içinde sos malzemelerini iyice karıştırılıp içine semizotu yapraklarını ilave edip yaprakları çok örselemeden sos ile birlikte semizotunu harmanlıyoruz. ister salata kasesinde ister çember kalıpta şekillendirip üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek buzdolabında servis anına dek dinlendiriyoruz.

 


Aşağıda farklı aperatif önerlerimi de sadece resim olarak paylaşıyorum :) Özellikle tarifini istediğiniz olursa iletişime geçerseniz paylaşırım


APERATİF: 4 Domatesli Biber Kavurması

 

APERATİF: 5 Minik Kumpir




APERATİF: 6 Tost Ekmeğinden ağaç atıştırmalıklar


 

APERATİF: 7 Kokteyl Havuç




APERATİF: 8 Peynirli közlenmiş biber dolması



APERATİF: 9 Karışık Aperatif Tabağı




APERATİF: 10 Izgara Patlıcan




APERATİF: 11 Yufka sepetinde salata, kısır, vb...




APERATİF: 12 Patates pastası

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...