27 Aralık 2011 Salı

Limonlu Parfe

HAFTANIN YEMEKLERİ-10

Herkese merhaba,
Güzel bir gün geçirmenizi dilerim :)
Sıcak ve bunaltıcı havalarda serinletici özelliği olan bu tarifi, özellikle limonlu lezzetleri sevenlerle paylaşmak istedim.

Tarif büyük üstad Burçin Birdanenin sitesi burcinindenemeleri.com' dan alıntıdır

Limonlu Parfe


Malzemeler: (Baton kek kalıbı için)

• 500 mililitre sıvı krema (2,5 küçük kutu)
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 5 büyük dilim sade kek
• 2 limon kabuğu rendesi
• 1 limon suyu
• 1 limon (Kabukları soyularak çekirdekleri çıkartılacak ve çok ince dilimlenecek)
• 1 paket vanilya

• 2/3 su bardağı tuzsuz antepfıstığı (kabukları soyulmuş, fırınlanmış)
*Su bardağı 200 mililitreliktir.

Yapılışı:

1. Sıvı krema pudra şekeri ile 2 dakika çırpılır.
2. Çırpmaya devam ederken limon suyu, limon kabuğu rendesi, vanilya eklenir. 1-2 dakika daha çırpılır.
3. Mikser bırakılarak ufalanmış kek parçaları eklenip spatula ile ezmemeye özen göstererek karıştırılır.
4. Antepfıstığı ve dilimlenmiş limon eklenir, yine spatula ile karıştırılır.
5. Karışım streç film serilmiş baton kek kalıbına boşaltılarak derin dondurucuda 7-8 saat bekletilerek servis yapılır.


Afiyet olsun


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...