Herkese merhaba,
Her ne kadar İstanbul'da kasvetli bir hava ile güne başlasak ta hepinize iyi bir hafta diliyorum...
Tüm işlerimizin yolunda gideceği güzel bir hafta olur inşallah :))
Bu iyi dileklerin ardından gelelim günün tarifine...
Sofralarımızın baş tacıdır salatalar...
Aynı zamanda vitamin deposu tabiki...
Eminim ki bir çoğunuz çeşit çeşit salatalar yapıyorsunuzdur.
Sanıyorum bunlardan en beğenilen ve sıkça yapılanlardan biridir patates salatası
Severek yediğiniz patates salatasını ilk fırsatta bu tarifle denemenizi tavsiye ederim...
Sevgiler, görüşmek üzere...
Renkli Patates Salatası
Malzemeler:
10 adet iri patates
Kırmızı renk için : 2 adet domates
Sarı renk için: 1 küçük kutu konserve mısır
Yeşil renk için: 5 adet taze soğan ; 5 yaprak marul ; yarım demet maydanoz ; yarım demet dereotu
Turuncu renk için : 4 adet iri havuç
Mor renk için : 1 adet küçük mor lahana
Ayrıca zeytinyağı ; limon suyu ; tuz ; karabiber ; pulbiber
Yapılışı:
8 tane patatesi haşlayın, soyun.
4 tane ayrı ayrı kap hazırlayın.
Birine 4 tane patatesi , birine 2 tane patatesi , öbürüne 2 tane patatesi ve diğerinede kalan 2 tane patatesi ezin ( yada rendeleyin ).
Kırmızı renk için : 2 adet domatesi minik küp şeklinde doğrayın ve tuzlayın.
Sarı renk için : 4 tane ezdiğiniz patatese mısır, 2 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip; karıştırın.
Yeşil renk için : Tüm yeşillikleri yıkayın, kurutun ve minik doğrayın. Ezilen 2 tane patatese bu yeşillikleri ilave edin. Tıpkı sarı renkte olduğu gibi 2 kaşık zeytinyağı , 2 kaşık limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip; karıştırın.
Turuncu renk için : 4 adet havucu rendeleyin ve 2 kaşık zeytinyağında soteleyin. Soğuduktan sonra, diğer 2 tane ezilmiş olan patatese bu havuçları ilave edin. Diğer renklerde olduğu gibi bunada 2 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiber katıp; karıştırın.
Mor renk için : Mor lahanayı rendeleyin yada ince kıyın. Kalan 2 ezilmiş patatese ilave edin. Bunada diğerleri gibi 2 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip ; karıştırın.
Sıra geldi yerleştirmeye : Bunun için ; kek kalıbınıza streç film döşeyin.
İlk önce, doğradığınız domatesleri ( kırmızı renk ) döşeyin.
Onun üzerine, mısırlı patatesleri ( sarı renk ) döşeyin.
Onun üzerine, yeşillik olan patatesleri ( yeşil renk ) döşeyin.
Onun üzerine, havuçlu patatesleri ( turuncu renk ) döşeyin.
Son olarakta, mor lahanalı patatesleri ( mor renk ) döşeyin.
Salatanızı 2 saat buzdolabında bekletin.
2 saat sonunda dolaptan çıkarıp, servis tabağına ters çevirin.
Muhteşem salatanızı dilimleyip, servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder