27 Aralık 2011 Salı

Renkli Patates Salatası

HAFTANIN YEMEKLERİ-135

Herkese merhaba,

Her ne kadar İstanbul'da kasvetli bir hava ile güne başlasak ta hepinize iyi bir hafta diliyorum...
Tüm işlerimizin yolunda gideceği güzel bir hafta olur inşallah :))

Bu iyi dileklerin ardından gelelim günün tarifine...

Sofralarımızın baş tacıdır salatalar...
Aynı zamanda vitamin deposu tabiki...

Eminim ki bir çoğunuz çeşit çeşit salatalar yapıyorsunuzdur.
Sanıyorum bunlardan en beğenilen ve sıkça yapılanlardan biridir patates salatası
Severek yediğiniz patates salatasını ilk fırsatta bu tarifle denemenizi tavsiye ederim...

Sevgiler, görüşmek üzere...

Renkli Patates Salatası

                     
Malzemeler:


10   adet   iri   patates
Kırmızı  renk  için :  2   adet   domates
Sarı  renk  için:  1  küçük   kutu   konserve   mısır
Yeşil  renk  için:  5  adet  taze   soğan ; 5   yaprak   marul ; yarım  demet   maydanoz ; yarım  demet  dereotu
Turuncu  renk  için :  4   adet   iri   havuç
Mor   renk  için : 1   adet   küçük   mor   lahana
 
Ayrıca   zeytinyağı ; limon  suyu ; tuz ; karabiber ; pulbiber
 
Yapılışı:


8 tane patatesi haşlayın, soyun.
4 tane ayrı ayrı kap hazırlayın.


Birine   4   tane  patatesi , birine  2   tane   patatesi ,  öbürüne   2   tane   patatesi  ve    diğerinede   kalan  2   tane   patatesi   ezin  ( yada   rendeleyin ).

Kırmızı renk için :  2  adet  domatesi minik küp şeklinde doğrayın ve tuzlayın.
Sarı renk için  :  4 tane ezdiğiniz patatese mısır, 2 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık limon suyu, tuz, karabiber   ve  pulbiber   ilave  edip; karıştırın.
Yeşil renk için :  Tüm yeşillikleri yıkayın, kurutun   ve  minik doğrayın. Ezilen 2 tane patatese bu yeşillikleri ilave   edin. Tıpkı sarı renkte olduğu gibi 2 kaşık zeytinyağı , 2 kaşık limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip; karıştırın.
Turuncu renk için :  4  adet havucu rendeleyin ve  2  kaşık   zeytinyağında  soteleyin. Soğuduktan   sonra, diğer 2 tane ezilmiş  olan  patatese   bu  havuçları ilave edin. Diğer renklerde   olduğu   gibi   bunada   2   kaşık zeytinyağı, 2  kaşık limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiber katıp; karıştırın.
Mor renk için :  Mor lahanayı   rendeleyin yada ince kıyın. Kalan 2 ezilmiş patatese ilave edin. Bunada diğerleri gibi 2  kaşık zeytinyağı, 2  kaşık limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip ; karıştırın.
 
Sıra   geldi  yerleştirmeye : Bunun için ; kek kalıbınıza streç film döşeyin.
İlk   önce, doğradığınız domatesleri ( kırmızı renk )  döşeyin.
Onun üzerine, mısırlı patatesleri ( sarı renk )  döşeyin.
Onun üzerine, yeşillik olan patatesleri ( yeşil renk ) döşeyin.
Onun üzerine, havuçlu patatesleri ( turuncu renk ) döşeyin.
Son olarakta, mor lahanalı patatesleri ( mor renk ) döşeyin.
Salatanızı 2 saat buzdolabında bekletin.
2 saat sonunda dolaptan çıkarıp, servis tabağına ters çevirin.
Muhteşem salatanızı dilimleyip, servis edebilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...