16 Ocak 2012 Pazartesi

Kıymalı Dilim Patlıcan

HAFTANIN YEMEKLERİ-156

Herkese merhaba,


Uzun bir aradan sonra nihayet birlikteyiz...
Bundan sonra tarifler son gaz devam edecek inşallah...


İlk tarif için kendime torpil geçtim hemen baştan söyleyeyim. Neden mi?
Anlatayım...


Eşim ne zaman alışverişe çıksa alışveriş listesi yapar eline tutuştururum. Listeye uzun uzadıya yazmam ama herşeyi, meyve, sebze der geçerim bazen. İşte ne zaman o şekilde geçiştirsem o sebzelerden biri patlıcan olur herzaman. Nedeni sık sık pişireymişim o çok severmiş. Anlayacağınız bizim evde daima olan şeylerden biridir patlıcan.


O yüzden ne kadar çok patlıcan yemeği bilirsem o kadar iyi olur benim için.


Tarif çok kolay bence siz de bilseniz süper olur...

Tarifimiz http://www.tatbilir.com/ sitesinden alıntıdır...


Kıymalı Dilim Patlıcan
Malzemeler:
  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 150 gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Yeterince karabiber
  • Yeterince tuz
Yapılışı:
  • Patlıcanları iyice yıkayın ve parmak kalınlığında dilimleyin, ardından kararmamaları için limonlu tuzlu suda bekletin.
  • Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
  • Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın.
  • Tencerede margarini eritin. İçine soğanları atıp kavurmaya başlayın.
  • Soğanlar pembeleşmeden önce kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  • Daha sonra içine tuz, karabiber, salça ve domatesleri ekleyin.
  • Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanoz ilave edip iyice karıştırın.
  • Patlıcanların suyunu süzün ve kağıt havluyla kurulayın.
  • Patlıcanları kızgın yağda arkalı önlü hafifçe kızartın, daha sonra fazla yağlarını çekmesi için kağıt havlu serili tabağa alın.
  • Fırın tepsisinin içine patlıcan dilimlerini dizin, ortalarına kıymalı karışımdan ilave edip üzerlerini yine patlıcan dilimleriyle kapatın.
  • Patlıcanların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında peynirler eriyene kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...