HAFTANIN YEMEKLERİ-163
Herkese merhaba,
Son zamanlarda birkaç arkadaştan mail aldım, ne yani biz çalışan hanımsak şerbetli tatlı yapamazmıyız diye...
Aradım taradım hem basit, hem de havalı bir tarif buldum. Aslında lokmanın havalısı da diyebiliriz...
İlle de şerbetli tatlı diyenlere ithaf ederim :)))
Tarifimiz sagliklimutfak.net sitesinden alıntıdır...
Sevgiler
Çatal Tatlısı
Malzemeler:
2 yumurta
8 yemek kaşığı un
1 fiske tuz
1çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon
Üzeri için:
Pudra şekeri veya tarçın
Yapılışı:
Şeker ve su 6-7 dk kaynatılır ve içine bir dilim limon atıldıktan sonra 15dk kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Un ve kabartma tozunu bir kaba elenir. Unun ortasına açılır tuz serpilir ve yumurtalar kırılır. Malzeme iyice yoğrulur. Kulak memesinden sertçe bir hamur elde edilir. Hamur ağzı kapalı olarak 15 dk dinlendirilir. Daha sonra hamur erişte hamuru inceliğinde açılır. 1’er parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir. 2 su bardağı yağ derin bir tencereye konularak ısıtılır. Yağ kızdıktan sonra, kesilen şeritlerin ucuna çatal batırılır. (Fotoğraftaki gibi) Daha sonra o şekilde yağın içine alınır ve çatal döndürülerek hamura şekil verilir. Ön ve arkası renk değiştirdiğinde kızaran hamur soğumuş serbete atılır. Tüm şeritler bu şekilde yapılır ve servis ederken üzerine pudra şekeri yada tarçın serpilir.
Yaz tatilimiz
-
Merhaba,
Anneannede kalmak demek;
kuzenleri görmek demek,
bisiklete binmek demek,
denize girmek demek,
kum oynamak demek,
gece yarılarına kadar sokaklarda ...
10 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder