8 Şubat 2012 Çarşamba

Çatal Tatlısı

HAFTANIN YEMEKLERİ-163

Herkese merhaba,

Son zamanlarda birkaç arkadaştan mail aldım, ne yani biz çalışan hanımsak şerbetli tatlı yapamazmıyız diye...

Aradım taradım hem basit, hem de havalı bir tarif buldum. Aslında lokmanın havalısı da diyebiliriz...

İlle de şerbetli tatlı diyenlere ithaf ederim :)))

Tarifimiz sagliklimutfak.net sitesinden alıntıdır...

Sevgiler

Çatal Tatlısı

Malzemeler:

2 yumurta
8 yemek kaşığı un
1 fiske tuz
1çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon

Üzeri için:
Pudra şekeri  veya tarçın

Yapılışı:

Şeker ve su 6-7 dk kaynatılır ve içine bir dilim limon atıldıktan sonra 15dk kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Un ve kabartma tozunu bir kaba elenir. Unun ortasına açılır  tuz serpilir ve yumurtalar kırılır. Malzeme iyice yoğrulur. Kulak memesinden sertçe bir hamur elde edilir. Hamur ağzı kapalı olarak 15 dk dinlendirilir. Daha sonra hamur erişte hamuru inceliğinde açılır. 1’er parmak genişliğinde  şeritler halinde kesilir. 2 su bardağı yağ derin bir tencereye konularak  ısıtılır. Yağ kızdıktan sonra, kesilen şeritlerin ucuna çatal batırılır. (Fotoğraftaki gibi) Daha sonra o şekilde yağın içine alınır ve çatal döndürülerek  hamura şekil verilir. Ön ve arkası renk değiştirdiğinde kızaran hamur soğumuş serbete atılır. Tüm şeritler bu şekilde yapılır ve servis ederken üzerine pudra şekeri yada tarçın serpilir.












0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...