11 Nisan 2012 Çarşamba

Tırtıl Kurabiye

HAFTANIN YEMEKLERİ-181

Herkese merhaba,

Bugünkü tarif annemde gördüğüm ve tadına bayıldığım bir lezzet...

Hazır kalıpları satılıyor "Tırtıl Kurabiye Kalıbı" diye...

Basit, eğlenceli ve lezzetli bir tarif...

Aranızda deneyenler vardır muhakkak ama denemeyenler mutlaka denesin :)

Görüşmek üzere...

Tırtıl Kurabiye

Malzemeler:

Yarım paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı şeker
2 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Alabildiği kadar un


Yapılışı:

Malzemeleri karıştırarak yumuşak kıvamda ancak ele yapışmayacak şekilde bir hamur oluşturun. Daha sonra tepsiye yaratıcılığınıza bağlı olarak tırtıl kurabiye kalıbı ile kurabiyelerinizi şekillendirin. 160*170 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilir, kurabilerinizin yarısını benmari usulü eritilmiş çikolataya batırabilir yada kurabiyelerinizi ikişer ikişer reçelle birbirine yapıştırabilirsiniz...

Yaratıcılık serbest :)))









0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...