21 Ağustos 2012 Salı

Etli Mısır Çorbası

HAFTANIN YEMEKLERİ-214

Herkese merhaba

Malesef Bayramı hasta yatağıda geçirdim...

Arife gününü alışveriş için ayırıca oruç ve günün yorgunluğuna klima da eklenince kaçınılmaz sonu hazırlamış oldum..

O nedenle dün tarif yayınlayamadım bugün de içimden sıcacık bir çorba tarifi yayınlamak geçti

Umarım beğenirsiniz

Etli Mısır Çorbası

Malzemeler

1 su bardağı kırık mısır
1 su bardağı haşlanmış barbunya
1 çay bardağı haşlanmış tane mısır
500 gram kuzu kol ( kemikli parça)
1 su bardağı yoğurt
2 adet soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı

Parça kemikli eti tencerede iki kaşık tereyağı ile karıştırın ve pembeleşinceye kadar kavurunuz. Kırık mısırları, mısırların seviyesini bir parmak geçecek kadar suyu katınız ve kaynamaya bırakınız.

Mısırlar pişmeden suyunu çektiğinde sıcak su ilavesi ile su seviyesini sabit tutunuz.

Etler ve kırık mısırlar piştiğinde tencereye tuzu haşlanmış barbunya fasulyeleri ile haşlanmış tane mısırları katınız. Kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirmeyi sürdürünüz.

Çorba kıvamını bulduğunda piyaz doğranmış soğanları iki kaşık tereyağı ile sararıncaya kadar kavurunuz. Kırmızı pul biberi ekleyip hazır tutunuz.

Çorba ocakta iken çırpılmış yoğurdu katıp karıştırınız. Birkaç taşım kaynamadan sonra servis kabına aktarınız. Kavrulmuş soğanları ekleyip sıcak olarak servis ediniz.


 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...