27 Eylül 2012 Perşembe

Çikolatalı Kozalak

HAFTANIN YEMEKLERİ-225


Herkese merhaba,

Bu mükemmel lezzeti haftasonu Çerkezköyde bir arkadaşımın evinde tattım...
Gerçi benim yediğimde nutella ve süt yoktu sadece 5 adet metro vardı ama nutellalı olan en azından benim için tercih sebebi olacaktır.
Birazcık kalorili ama inanın yemesi çok güzel. Hele ki evinizde çovuk varsa eminim çok mutlu olacaktır. Yada çat kapı gelecek misafirlere kolayca yapılıp servis edilebilir. Denemekte fayda var :)))

Sevgiler, görüşmek üzere

Çikolatalı Kozalak

Malzemeler

1 paket mısır gevreği (250 gr)
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 adet metro çikolata
3 yemek kaşığı nutella
1 çay bardağı fındık kırığı
2 su bardağı ılık süt

Yapılışı

Tereyağını bir tencerede kısık ateşte eritelim, içine küçük parçalar halinde doğradıgımız metroları ve ardından nutellayı ekleyip hepsini karıştıralım ve ateşin altını söndürelim. Eritiğimiz çikolata karışımına mısır gevreğini karıştııp harmanlayalım. Ilıttımgımız 2 bardak sütü içine döküp tekrar karıştıralım ve tencerenın kapağını kapatıp soğuyana kadar bekletelim (böylecene süt mısır gevreğını yumuşatmış oluyor). Soğuyan mısır gevregini içini ıslattıgımız bir fincana dolduralım, üstüne kaşıgın tersiyle bastıralım ve kağıt kaplara ters çevirip kapatalım. İçi ıslak fıncanda kendini bırakan mısır gevreklerini her doldurmada fincanı ıslatalım. Kozlaklarımızı üstü kapalı muhafaza edelim yoksa kuruyabilir. İşte kozalaklarımız hazır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...