19 Eylül 2012 Çarşamba

Fıstıklı burma kadayıf

HAFTANIN YEMEKLERİ-223

Herkese merhaba,

Diyet gayet iyi gidiyor. Ama uzun bir aradan sonra mis gibi fıstık ve tereyağı kokan Gaziburma sokağıdan geçiş konusunu henüz hiç düşünmedim. O kadar düşünmüyorum ki bu haftanın tatlısı "Fıstıklı burma kadayıf" :)))

Zor gibi görüsede o kadar zor değil...

Sevgiler, görüşmek üzere

Fıstıklı burma kadayıf

Malzemeler

- kadayıf
- fıstık

- tereyağı
- su

- şeker


Yapılışı

Mermer üzerine uzun şerit şeklinde serilen kadayıf elle taranarak boyu biraz daha uzatılıp fazlası alınıyor


Kullanılan fıstığın özelliği boz fıstık olması. Baklavada da boz fıstık kullanılıyor. Boz fıstık çekildiğinde rengi yemyeşil oluyor ve tatlılarda kullanılıyor.


İtinayla serilen kadayıfın üzerine bol miktarda fıstık serpiliyor ve bir uçtan başlamak üzere kıvrılıyor.

 
Her defasında burulan kadayıflar yağlanan tepsinin ortasından başlamak üzere yerleştiriliyor. Kadayıfın uç kısmındaki nesne ise kıvrımlar açılmasın diye konulan bir ağırlık.


Son olarak üzerine kızdırılmış yani eritilmiş sade yağ dökülüp pişiriliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...