3 Aralık 2012 Pazartesi

Kafes Böreği

HAFTANIN YEMEKLERİ-240

Herkese merhaba,

Kafes genelde turtalarda kullandığımız bir metod. Biraz el oyalayan bir dizayn ama sonucunda enfes bir görüntü çıkması nedeni ile katlanılabilir :))

Bu defa bir börekte kafes denemeye ne dersiniz. Genelde hazır yufta kullanılarak yapılan börek tarifleri veririm ama bu defa biraz sizi zorlayacağım. Ama inanın sonunda verdiğiniz emeğe değecek...

Tarifimiz http://guloannemutfakta.blogspot.com sitesinden alıntıdır...
 

Sevgiler, görüşmek üzere


Kafes Böreği

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
4-4.5  su bardağı kadar un  

İçi İçin  
250 gr orta yağlı beyaz peynir
1/2 demet maydanoz  

Yapılışı
Peynir ve maydanoz hariç tüm malzemeleri ekleyip yoğurun ve mayalanmaya bırakın. Mayalanmış hamuru,  ikiye bölün. Bir parçasını açıp tepsiye serin, kenarlarını biraz yükseltin. İstediğiniz bir iç malzemesini içine döşeyin. Diğer parçayı da açıp şeritler halinde kesin. Sepet gibi örün.  Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.  



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...