Herkese merhaba,
Kafes genelde turtalarda kullandığımız bir metod. Biraz el oyalayan bir dizayn ama sonucunda enfes bir görüntü çıkması nedeni ile katlanılabilir :))
Bu defa bir börekte kafes denemeye ne dersiniz. Genelde hazır yufta kullanılarak yapılan börek tarifleri veririm ama bu defa biraz sizi zorlayacağım. Ama inanın sonunda verdiğiniz emeğe değecek...
Tarifimiz http://guloannemutfakta.blogspot.com sitesinden alıntıdır...
Bu defa bir börekte kafes denemeye ne dersiniz. Genelde hazır yufta kullanılarak yapılan börek tarifleri veririm ama bu defa biraz sizi zorlayacağım. Ama inanın sonunda verdiğiniz emeğe değecek...
Tarifimiz http://guloannemutfakta.blogspot.com sitesinden alıntıdır...
Sevgiler, görüşmek üzere
Kafes Böreği
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
4-4.5 su bardağı kadar un
İçi İçin
250 gr orta yağlı beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
4-4.5 su bardağı kadar un
İçi İçin
250 gr orta yağlı beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Yapılışı
Peynir ve maydanoz hariç tüm malzemeleri ekleyip yoğurun ve mayalanmaya bırakın. Mayalanmış hamuru, ikiye bölün. Bir parçasını açıp tepsiye serin, kenarlarını biraz yükseltin. İstediğiniz bir iç malzemesini içine döşeyin. Diğer parçayı da açıp şeritler halinde kesin. Sepet gibi örün. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder