31 Ocak 2013 Perşembe

Sebzeli ve Peynirli Küçük Rulo Börekçikler


HAFTANIN YEMEKLERİ-257

Herkese merhaba,

Hazır yufka paketleri genelde 3' lü veya 5' li olur...

Börek tariflerinden birçoğu için 5 yufka fazla... Siz de yufka kalmasın diye böreğin malzemelerini kendinizce arttırıp sonra beğenmediğiniz bir sonuçla karşılaşanlardansanız (itiraf edeyim ben bazen yaşıyorum bu durumu) böreğinizin tarifi ile hiç oynamayın.
 
Onun yerine bu şirin börekçiklerden yapın...

Orjinal tarife uymak zorunda değilsiniz elbet ama püf nokta sıkıca sarmanızı engellemeyecek ve ruloyu kesip tepsiye dik koyunca akmayacak malzemeler kullanılması gerekir...
 

Sevgiler, görüşmek üzere


Sebzeli ve Peynirli Küçük Rulo Börekçikler

 
Malzemeler

 
250 gram lor peyniri

2 dal taze soğan

Yarım demet maydanoz

1 adet havuç

1 çorba kaşığı çörekotu

1 su bardağı sıvıyağ

2 adet yufka



Yapılışı

Lor peyniri, taze soğanın kıyılmış yeşil kısımları, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş havuç ve çörekotunu derin bir kapta karıştırın.

Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve sıvıyağ ile her tarafını yağlayın. Hazırladığınız peynirli karışımın yarısını üzerine serpin ve sıkıca sararak, rulo yapın. Ruloyu 3 parmak genişliğinde kesin.

Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Börek rulolarını dik olarak tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...