10 Mart 2013 Pazar

Dantel Krep

HAFTANIN YEMEKLERİ-266

Herkese merhaba,

Çalışan bayanlar olarak sık olmasa da biz de ara ara mükellef davet sofraları hazırlıyoruz. Bu sofralarda çoğunlukla et yemekleri olur, en azından kendi adıma öyle diyebilirim...

Yemeklerimin yanında sebzeli pirinç pilavını sıkça kullanırım. Pilavımı mutlaka şekilli bir tabakla servis tabağına alırım. Bunun yanında farklı şekillerde kesilmiş patates kızartmaları da hep beğendiğim bir tabak süsleme malzemesi olmuştur.

Bugün ise size tabak süslemede işinize çok yarayacak pratik bir tarif vermek istiyorum. Karşınızda dantel krep...

Krep deyip geçmeyin. Görüntü itibarı ile özellikle sotelerinizin yanına çok yakışacağından eminim. İsterseniz Kenton' un hazır Krep Yap tozlarını alabilir yada aşağıda vereceğim tarifi uygulayabilirsiniz...


Tarif http://www.oktayustam.com ' dan alıntıdır.

Sevgiler, görüşmek üzere


Dantel Krep


Malzemeler
2 su bardağı un
4 su bardağı süt
3 kaşık erimiş tereyağı

2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
  
Yapılışı

Tüm malzemeyi iyice çırpın. Teflon tavaya 2 damla sıvıyağ damlatıp bir peçeteyle yayın. Tavayı kızdırın.
Ucu dar sıvıyağ şişesine krep hamurunu doldurarak gelişi güzel daireler çizerek hamurdan bir miktar dökün. Tavayı tamamen doldurmayın delikler bırakın. Sonra ters yüz ederek diğer tarafını da pişirin. Arzu ettiğiniz biçimde servis edin. 


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...