31 Mart 2013 Pazar

Domatesli Pirinçli Köfte

HAFTANIN YEMEKLERİ-272

Herkese merhaba,

Anneciğimin yaptığı ve bayılarak yediğim yemeklerden biridir domatesli pirinçli köfte...

Bizim ailede Halamın köftesi olarak ta bilinen bu yemeği babam başta olmak üzere hepimiz çok severdik...

Eşimin margarinli yemek yememe tercihi nedeni ile sadece 1 kez yapabildiğim bu yemek aslında sıvıyağ ile de yapılabilir, hatta genel talebe uygun olduğuna inandığım için size sıvıyağlı tarifi veriyorum ama margarinli lezzetine alışkın olduğumdan çok tavsiye etmiyorum :)))

Yaz domatesleri ile mükemmel olacağını hatırlatır, denenecekler listenize ilave etmenizi tavsiye ederim :)))


Sevgiler, görüşmek üzere


Domatesli Pirinçli Köfte


Malzemeler


1 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
6 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı sıvı yağ
400g dana kıyması
az karabiber, tuz
Yapılışı

Kıyma ve rendelenmiş soğanı, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiberle yoğurun. Şekil vermeden önce yıkanmış pirinçle karıştırın. Yassı küçük yuvarlak köfte şeklini verin. Kalan 3 kaşık sıvı yağı kızdırın. Köftelerin iki tarafını kızartın. Diğer tarafta, domatesleri küp şeklinde doğrayın. Az yağda salçayı da ekleyerek soteleyin. Hazırladığınız köfteleri domates sosunun üzerine dizin. 1 çay bardağı su ve tuz ekleyin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Dilerseniz limon suyu gezdirerek sıcak olarak servis yapın. (Sıvıyağ yerine margarin kullanacaksanız köfteleri yoğurduktan sonra tavaya dizin domates rendesini de direkt tavaya koyun, ardından göz kararı arzu ettiğiniz kadar margarini küçük parçalar halinde tavaya serpiştirin, suyu ilave edin ve kısık ateşte kapağını kapatıp pirinçler pişene kadar pişirin.)
 
 
 
 
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...